Connect with us

technokrata

Microsoft Navision 4.0 – Új generációs Navision a Microsofttól

Dotkom

Microsoft Navision 4.0 – Új generációs Navision a Microsofttól

A Microsoft Navision 4.0 vállalatirányítási rendszer még egyszerűbb kezelhetőséget, széleskörűbb funkcionalitást és nagyobb hatékonyságot biztosít a kis- és középvállalati szektor szereplői számára.

A Microsoft Magyarország bejelentette a Microsoft Navision 4.0 magyarországi bevezetését. A dán Navision cég felvásárlása óta a 4.0 az első olyan verzió, mely egyesíti magában az ERP hagyományokat és a Microsoft már bevált, piac által elfogadott fejlesztői tradícióit. A megoldás az előző verziókhoz képest egyszerűbb kezelhetőséget, az üzleti információkra való jobb rálátást, azokhoz könnyebb hozzáférést, a pénzügyi műveletek feletti nagyobb felügyeletet biztosít, illetve szorosabb integrációt tesz lehetővé a Microsoft többi alkalmazásával és technológiáival.

A Microsoft Navision 4.0 főbb újdonságai:
– Döntéstámogatás, elemzéskészítés
Az üzleti analitika funkció – előre definiált üzleti mutatói, valamint egyszerűen összerakható elemzései révén – gyors betekintést gyújt a vállalat működésébe. Segítségével értékesítési és beszerzési terv is készíthető, melyek az elemzési folyamatok során egyszerűen összevethetők a tényadatokkal.

– Ismerős felhasználói felület
A megoldás a már megszokott felületet kínálja a felhasználók számára, hiszen az új rendszer a Microsoft Office Outlook kezelőfelületével megegyező megjelenést kapott, mely a felhasználó igényei szerint egyszerűen testreszabható.

– Hatékony vállalatok közötti információcsere
A rendszer segítségével hatékonyan követhetők nyomon a cégek között zajló, összetett logisztikai és pénzügyi folyamatok, az üzleti partnerek online bonyolíthatják rendeléseiket, számlaforgalmukat.

– Nagyfokú integráció a Microsoft más alkalmazásaival és technológiáival
A Microsoft Navision 4.0 révén, az eddigieknél nagyobb integráció valósítható meg a Microsoft más alkalmazásaival és technológiáival. Az üzleti analitika erősen épít az SQL szerver funkcióira és a Microsoft Office Excel pivot tábla adta elemzési lehetőségekre, a CRM funkciók pedig mélyen integrálhatók a Microsoft Office Outlook és ezen keresztül a mobil eszközök névjegykártyák, feladatok, és naptár funkcióival.

– Gyártástervezési újdonságok
A rendszer gyártástámogató modulja erőteljes fejlesztésen esett át. Új eszközöket kínál mind az egyszerű összeszerelés, mind pedig az összetett gyártási folyamatok támogatására. A grafikus GANTT-chart alapú erőforrás-tervezés különösen hatékony eszköz a kapacitások, rendelések gyors áttekintésére és átütemezésére.

„Az IDC felmérése szerint a Microsoft Business Solutions az elmúlt két és fél év alatt a hazai kis- és középvállalatok legnagyobb ERP szállítójává vált. Az üzletág folyamatos növekedése és ügyfélkörünk bővülése azt jelzi, hogy termékeink sikeresesen alkalmazhatók a legkülönfélébb üzleti környezetekben. A Microsoft Navision 4.0 bevezetésével olyan vállalatirányítási rendszert kínálhatunk a hazai kis- és közép vállalatok számára, amely még inkább leegyszerűsíti az információk kezelését, hatékonyabbá teszi az üzletvitel menetét és hozzájárul ezen cégek piaci növekedéséhez” – mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „A magyar gazdaságban működő vállalkozások meghatározó többsége a kkv szektorban tevékenykedik. Az innováció és a versenyképesség növelése révén ezek a vállalatok a gazdasági fejlődés mozgatórugói lehetnek. A piacon, különös tekintettel az EU piacain való sikeres megmérettetés érdekében azonban szükségszerű a fejlett, az üzletmenet különböző aspektusait integráltan lefedő ügyfélközpontú vállalatirányítási rendszer alkalmazása. A Navision 4.0 bevezetése most azért is aktuális, mert számos olyan EU-s és kormányzati pályázat (GVOP) vált elérhetővé nemrég, melyek lehetőséget adnak, hogy a kis- és középvállalatok forrást szerezzenek technológiájuk fejlesztésére és termelékenységük növelésére.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek