Connect with us

Gatekeeper Teszt: IT biztonsági tudáspróba a Microsofttal

microsoft

Alkalmazások, szoftverek

Gatekeeper Teszt: IT biztonsági tudáspróba a Microsofttal

A Microsoft 19 országot érintő biztonsági kvíz játéka egyedülálló lehetőséget kínál az IT biztonsági szakemberek számára, hogy próbára tegyék tudásukat. Magyarország legjobb biztonsági szakértőjét a Microsoft egy Tablet PC-vel jutalmazza.

Informatikai biztonsággal kapcsolatos nemzetközi erőfeszítései részeként a Microsoft elindítja 19 európai országot érintő online kvízjátékát, a Gatekeeper Tesztet. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai biztonság területének fontosságára, valamint lehetőséget nyújtson a biztonsági szakembereknek tudásuk összemérésére, ismereteik bővítésére. A tesztet a Microsoft már két alkalommal rendezte meg Hollandiában, ahol a verseny óriási népszerűségnek örvendett az IT biztonsági szakértők körében. Ennek hatására döntött úgy a Microsoft, hogy a kvízt szélesebb körben is elérhetővé teszi. Az idei évben a verseny immár 19 ország informatikusai számára kerül meghirdetésre.

„Az elmúlt évben a Microsoft több mint 600.000 informatikai szakértőt és fejlesztőt képzett világszerte, köztük 180.000-et Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA régió). Ezek a szakemberek különböző találkozókon, interaktív internetes támogatás vagy elektronikus oktatások keretében, online biztonsági tájékoztatókon és a Microsoft Security Guidance Kit (biztonsági tájékoztató készlet) segítségével ismerkedhettek meg a biztonsággal kapcsolatos leghatékonyabb megoldásokkal.” – mondta Székely Tamás a Microsoft Magyarország marketing igazgatója. „A Gatekeeper Teszt révén a Microsoft tovább szeretné hangsúlyozni az informatikai biztonság fontosságát.”

A Gatekeeper Teszt egészen a játék kezdetéig lehet regisztrálni. A verseny 2005. május 2-án indul és két héttel később, 2005. május 14-én ér véget. A teszt 20 kérdést tesz fel aktuális biztonsági problémákkal kapcsolatban, ebből tizenkilenc feleletválasztós, és egy pedig kifejtő kérdés lesz. A versenyzők minden egyes országban azonos időponttól, Greenwich-i idő szerint reggel 9:00 órától, saját nyelvükön válaszolhatják meg az új kérdéseket a weboldalon keresztül. A résztvevőknek minden egyes kérdés megtekintését követően (a kérdéstől függően) 30 ill. 60 másodperc áll a rendelkezésükre a válaszadáshoz. A játékosok annál több bónusz pontot kaphatnak, minél hamarabb válaszolnak a kérdésekre, a közzétételt követően.

A hazai résztvevők a verseny két hetes időtartama alatt, minden délelőtt 10 órától tekinthetik meg az új kérdéseket a weboldalon. A kérdések a legizgalmasabb biztonsági témákról szólnak, úgy mint vírusok, spam, WiFi, adatvédelem stb. A kérdéseket a Microsoft biztonsági szakértői állítják össze, és azok nehézségi foka napról napra emelkedni fog.

A verseny nemcsak az egyes személyeknek, de a különböző munkahelyeken vagy osztályokon dolgozó embereknek, illetve a baráti társaságoknak is lehetőséget biztosít tudásuk összemérésére. Az egyéni játék mellett ugyanis a résztvevők létre hozhatnak ún. Mini Ligákat, ahol különböző rivális csapatokkal mérhetik össze erejüket, és bebizonyíthatják, hogy ők a legjobbak a biztonság területén. A versenyzők Jokert kaphatnak, ha barátaikat, ismerőseiket is meghívják a játékba. A Jokert a játékosok a későbbiekben használhatják fel, ha esetleg egy kérdésre nem tudják a megoldást. A fel nem használt Jokerek pedig bónusz pontokat fognak érni a játék végén.

Eredményhirdetés
A győztesek kihirdetésére minden országban május végén kerül sor; ekkor derül ki az is, hogy ki lesz a verseny európai bajnoka. A Gatekeeper bajnoki címet az nyeri el, aki a 2005. évi európai Gatekeeper Teszt során a legtöbb pontot szerzi. Az európai Gatekeeper Bajnok egy VIP utat nyer az Amszterdamban megrendezendő Microsoft Tech•Ed 2005 konferenciára. A Gatekeeper bajnoki díj mellett az egyes országok legtöbb pontot elérő résztvevői egy-egy Tablet PC-vel, vagy Microsoft Windows Media Centerrel lesznek gazdagabbak, ezen kívül előfizetést kapnak a Windows IT Pro magazinra, valamint a Microsoft TechNet csomagra, amely Microsoft szoftverek teljes értékű verzióit – tesztelési célra történő felhasználási joggal –, Beta verziókat, biztonsági információkat, és Tudás Bázis hozzáférést foglal magában.Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő