Connect with us

technokrata

Trend Micro a kémprogramok ellen

Dotkom

Trend Micro a kémprogramok ellen

A Trend Micro továbbfejlesztett védelmet nyújt a vállalatoknál felbukkanó kémprogramok ellen.

A rosszindulatú kémprogramok képesek megfigyelni a felhasználó számítógépes szokásait és magánjellegű információit, és ezt az információt a felhasználó tudta nélkül juttatják el másokhoz. A legtöbb vállalat esetében a kémprogramok nem csak a személyiségi jogok megsértését jelentik, hanem fontos vállalati adatok eltulajdonítását is lehetővé tehetik. A kémprogramok emellett a rendszer instabilitását, a számítógépek leállását és a sávszélesség szükségtelen használatát eredményezhetik.

Az Egyesült Államokban a TechRepublic.com (a CNET Networks része) 2005 márciusában folytatott vizsgálata szerint, a válaszadók közel 80%-a a 2005-ös év három legfontosabb megoldandó informatikai feladata közé sorolta a kémprogramok problémáját, és a számítógépek lecsökkentett teljesítményét tartották a legaggasztóbbnak.

A Trend Micro többszintű megközelítést biztosít a kémprogramok ellen, mivel koordinált biztonságot nyújt az átjáróknál, szervereknél és klienseknél egyaránt. A Trend Micro InterScan Web Security Suite az átjáróknál, a vállalat első védelmi vonalánál akadályozza meg, hogy egy kémprogram bejusson a hálózatba. Az InterScan Web Security a kifelé menő („hazatelefonáló”), magánjellegű információt tartalmazó kommunikációt is meg tudja akadályozni, és az érintett kliensek kárelhárítását (Damage Cleanup Services) kezdeményezheti bármely betelepült kémprogram megsemmisítése érdekében. A Damage Cleanup Services a Trend Micro új kárelhárítási szolgáltatása, amely képes a kémprogramok hatásának automatikus megszüntetésére, valamint bármely szerver vagy munkaállomás helyreállítására, függetlenül attól, hogy telepítettek-e rájuk vírusvédelmi programot vagy sem.

A Trend Micro OfficeScan a munkaállomásokon is kiküszöböli a nem kívánt kémprogramokat, hirdetéseket, cracker és távoli elérést biztosító eszközöket. A rendszergazdák egyszerűen testreszabhatják a Trend Micro kémprogram-felismerő és -kiküszöbölő funkcióit saját vállalati biztonsági házirendjük alapján.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom