Connect with us

Őrségváltás a WLAN eszközöknél: WEP helyett WPA szükséges!

Dotkom

Őrségváltás a WLAN eszközöknél: WEP helyett WPA szükséges!

A teljes rendszer biztonságához képest az új eszközök ára nem jelentős.

Az elmúlt egy-másfél évben jelentős változás zajlott a WLAN hálózati eszközök biztonsága terén. Ennek következtében az egy évvel ezelőtt vásárolt, üzembe helyezett eszközök gyakorlatilag mindegyike szoftveres, vagy teljes cserére ítéltetett. A változás szükségességére Keleti Arthur, a KFKI Csoporthoz tartozó ICON Számítástechnikai Rt. IT biztonsági üzletágának igazgatója hívta fel a figyelmet.

Elavult eszközök
Keleti Arthur – Az akár csak egy évvel korábban piacra került, vezeték nélküli hálózati eszközök még a WEP elnevezésű, statikus titkosítási kódot használták. Ez akkor még megfelelőnek tűnt, ám mára számos módszer alakult ki, amelyekkel vissza lehet élni ezeknek az eszközöknek e gyenge adottságával, s nem védenek meg a behatolás, támadás ellen.

Veszélyes az állandó kód
Keleti Arthur – Ugyanis az állandó kóddal dolgozó WLAN csatolóknak nem csak hogy a kódja feltörhető (ez az időigényesebb „megoldás”), de a man in the middle támadási módszer segítségével közvetlenül egy, már bejelentkezett felhasználó adatfolyama is megcsapolható.

Új szabvány
Keleti Arthur – A WPA elnevezésű szabvány, amely másfél éve jelent meg, mindezt megszünteti, lehetetlenné teszi. Itt a kód már folyamatosan változik, és a jelenlegi állás szerint ezt a kódot reális időn belül sem feltörni, sem kikerülni nem lehet.

A WLAN eszközök többsége cserére szorul
Keleti Arthur – Nem is érdemes, mert mire egy kódfeltörő program végezne a feltöréssel, addigra már rég más kóddal működik az adatfolyam. A magasabb árfekvésű, korábban gyártott készülékek egy szoftvercserével megfelelhetnek az új biztonsági követelményeknek, ám e WLAN eszközök többsége cserére szorul.

Technológiai váltás
Keleti Arthur – A teljes rendszer biztonságához képest az új eszközök ára nem jelentős, ezért mindenképpen javasolt a technológiai váltás.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő