Connect with us

technokrata

II. Simonyi Konferencia a BME-n

Dotkom

II. Simonyi Konferencia a BME-n

A résztvevők megismerkedhetnek a távközlésben egyre nagyobb teret nyerő VoIP (Voice over IP) technológiával, a konvergens vállalati hálózatok felépítésével, és a napról-napra népszerűbb, jelenleg még újdonságnak számító vezeték nélküli hozzáférési szabvánnyal, a WiMax-szal.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében 2005. április 19-én kerül megrendezésre II. Simonyi Konferencia, mely a „jövő konferenciája” fantázianevet is viselhetné, hiszen az előadók a közeljövő meghatározó technológiáival szeretnék megismertetni a résztvevőket.

A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma azon informatikus és villamosmérnök hallgatókat fogja össze, akik a szakmájuk iránt kiemelten érdeklődnek, és az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretekre is szert kívánnak tenni.

A szakkollégisták által rendezett tudományos konferencia célja, hogy betekintést nyújtson az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába. Az esemény a kari diákélet központjában, a Schönherz Zoltán Kollégiumban kerül megrendezésre. Az előadások bárki számára érdekesek és tanulságosak lehetnek, a szervezők a kari hallgatókon és oktatókon kívül más érdeklődőkre is számítanak.

A résztvevők megismerkedhetnek a távközlésben egyre nagyobb teret nyerő VoIP (Voice over IP) technológiával, a konvergens vállalati hálózatok felépítésével, és a napról-napra népszerűbb, jelenleg még újdonságnak számító vezeték nélküli hozzáférési szabvánnyal, a WiMax-szal. A hálózatos előadások mellett az elektronika és a stúdiótechnika iránt érdeklődők betekintést nyerhetnek az FPGA-s rendszertervezésbe, és a XXI. századi elvárásoknak megfelelő televíziózásba.

A szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetíti az Interneten, az adásra mutató link a konferencia honlapján érhető el.

A rendezvény fővédnöke dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja.


A Simonyi Károly Szakkollégiumról

A Szakkollégium célja, hogy összegyűjtse a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának szakmájuk iránt kiemelten érdeklődő hallgatóit, és lehetőséget nyújtson mind számukra, mind mások számára az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretek megszerzésére. Fontosnak tartják a szakmai fejlődésen kívül minden olyan képesség megszerzését is, amely mind a karrierben, mind a civil életben való helytállást biztosíthatja: szándékuk szakmai elitet nevelni.

A Szakkollégiumot alapító szakmai öntevékeny körök 30-40 éves tradíciókkal rendelkeznek (pl. Budavári Schönherz Stúdió: 1962, Kollégiumi Számítástechnikai Kör: 1976). Az alapító öntevékeny műhelyek magasan képzett mérnököket, kiváló kutatókat és cégvezetőket adtak a magyar és a nemzetközi informatikának és villamosmérnök-tudománynak.

A névadó Simonyi Károly, a fizika és a villamosságtan világhírű tudósa, mérnökgenerációk kedvenc tanára, akit az “év tudósa” címmel elsőként tüntettek ki, birtokosa az Akadémia legnagyobb elismerésének, az Akadémiai Aranyérmének, nevét egy róla elnevezett égitest is megörökíti. Szeretett szakmáját óriási hittel, kitartással művelte. Tisztessége, becsülete és roppant nagy tenni akarása példaképpé tette a fiatal mérnök-hallgatók számára.

A Simonyi Szakkollégium napjainkra egy 150 fős, az egyetem és az ipar által is elismerten magas színvonalú oktatási munkát végző szervezetté vált. Tagjait nemcsak a szakma közös szeretete, de baráti kötelékek is összefűzik. Sikerült korszerű minőségbiztosítást meghonosítani, és olyan szervezeti kereteket, megfelelő autonómiát kialakítani, amely a további növekedést lehetővé teszi. A felvételikre évente átlagosan 40-60 ember jelentkezik, ami a 120 fős állandó tagsághoz képest igen jelentős.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák