Connect with us

Az IVSZ a versenyért és a teljes informatikai szektor érdekében ´lobbizik´

Dotkom

Az IVSZ a versenyért és a teljes informatikai szektor érdekében ´lobbizik´

Az IVSZ, mint az informatikai piac szakmai érdekképviseleti szervezete a mikro-vállalkozásoktól a Magyarországon működő multinacionális cégekig 300 céget képviselve a szektor forgalmának 80-90%-át reprezentálja.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége egy egész szektor érdekében fokozott ágazati érdekérvényesítő tevékenységet fejt ki az államigazgatásban, mivel a piaci forgalom 80-90 százalékát képviseli. Az IVSZ álláspontja, hogy a központi közbeszerzés folyamataiban is piac- és versenybarát környezetet kell megteremteni, és ezen dolgozik együtt a Miniszterelnöki Hivatal és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság munkatársaival – az eredmények ismeretében nagy sikerrel.

Az IVSZ elnöksége szerint a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 2004/S 250-215695 számon megjelent CISC számítógéprendszerek 2005. évi központosított beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárása olyan feltételrendszert támasztott az ajánlattevőkkel szemben, amely sem a magyar kis- és középvállalkozások számára, sem a magyar informatikai piacot vezető rendszerintegrátorok számára, sem a Magyarországon évek óta jelen lévő (akár gyártással is rendelkező) multinacionális vállalatok számára nem elfogadható.

Ezért az IVSZ elnöksége a Miniszterelnöki Hivatalhoz és a Központi Szolgáltatási Főigazgatósághoz fordult levélben, amelyben leírta az elnökség markáns véleményét az új eljárásról, mely:

  • bürokratikus, (közös ajánlatot tevő nyertesektől gazdasági társaság létrehozását megkövetelő),

  • versenykorlátozó, (kötelezően 2 homogén és 1 általános termékkör megajánlását megkövetelő),
  • termékkínálatot szűkítő, (egy gyártmányon belül maximum 10 konfigurációjú számítógép illetve notebook megajánlását lehetővé tevő),
  • kis- és középvállalatok számára teljesíthetetlen feltételrendszert definiáló (500 millió forintos éves CISC forgalmat megkövetelő).

A levelet követő egyeztetéseken, melyeken a Miniszterelnöki Hivatal és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság munkatársai vettek részt, közösen kialakítottunk egy olyan szakmai minimumot, amellyel az eljárás piacbaráttá tehető. Az IVSZ javaslatait a KSZF beépítette a kiírásba, tehát az egyeztetés a piaci vállalatok szempontjából szakmailag eredményes volt. Ugyanígy eredményes volt az állami beszerzők oldalán is, hiszen ebben a konkrét beszerzésben az árak átlagosan mintegy 30%-ot csökkentek az előző hasonló számítógép-beszerzéshez képest.

Az IVSZ, mint az informatikai piac szakmai érdekképviseleti szervezete a mikro-vállalkozásoktól a Magyarországon működő multinacionális cégekig 300 céget képviselve a szektor forgalmának 80-90%-át reprezentálja. Ennek megfelelően tevékenységére a hagyományos lobbizás kifejezés nem alkalmazható, hiszen az ágazat egészének fejlődésében érdekelt, amelynek alapja a korrekt feltételekkel folyó verseny. Ennek kiteljesítése érdekében hallatja szavát a megfelelő fórumokon az államigazgatás valamennyi színterén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő