Connect with us

technokrata

Az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokia Professzionális Mobil Rádió Üzletágának megvásár

Dotkom

Az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokia Professzionális Mobil Rádió Üzletágának megvásár

Az akvizíció révén egy olyan globális szereplő léphet a készenléti kommunikáció kiélezett piacára, mely mind a TETRA, mind a TETRAPOL technológiát kínálja.

Az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokia Professzionális Mobil Rádió (PMR) üzletágának megvásárlásáról annak érdekében, hogy megerősítse a cég pozícióját a belügyi biztonsági rendszerek és a kritikus biztonsági vezeték-nélküli kommunikációs megoldások területén. E lépés révén egy még versenyképesebb globális szereplő jönne létre ezen a növekvő piacon, melynek több mint 130 ügyfele van a világ 56 országában.

A Nokia PMR üzletága, mely magában foglalja a TETRA infrastruktúráját és termináljait, jelenleg 325 dolgozónak ad munkát, akik a jövőben az EADS-hoz kerülnének.

„Ez a lépés megerősíti az EADS helyzetét a globális belügyi biztonsági szektorban. A Nokia TETRA és a mi TETRAPOL technológiánk kitűnő alapot teremtenek a következő generációs megoldások számára a kritikus jelentőségű kommunikáció terén.” – mondta Stefan Zoller, az EADS Védelmi és Kommunikációs Rendszerek vezérigazgatója. „Legalább 10 milliárd eurós globális piaci lehetőséget látunk ezen a területen a következő öt év során. Azzal, hogy a fő technológiai platformok a jövőben a mi portfoliónk részét képezik, képesek leszünk arra, hogy vásárlóinknak innovatív megoldásokat kínáljunk és kiszolgáljuk folyamatosan változó igényeiket.”

„Jelenlegi ügyfeleink részesülnének mind a TETRA technológia és terminálok jövőbeni fejlődésének előnyeiből, mind az EADS széleskörű rendszerintegrátori szaktudásából.” – jelentette ki Matti Peltola, a Nokia Hálózatok üzletág Professzionális Mobil Rádió megoldásokért felelős alelnöke. „Meggyőződésünk, hogy ez a lépés számos előnnyel jár az ügyfeleink számára.”

„Ez az akvizíció megadná a szükséges erőt ahhoz, hogy egy új üzletággal jelenjünk meg valamennyi piacon, így Észak Amerikában is. A vásárlók számára jelentős előnyöket kínál a széles termék- és szolgáltatás-portfolió, a globális jelleg és az egyedülálló K F képességek.” – vélte Michel Josserand, senior alelnök, az EADS DCS Professzionális Mobil Rádió egység vezetője. „Mivel az EADS folytatná mind a TETRA, mind a TETRAPOL technológiák fejlesztését, vásárlóink ma és a jövőben is profitálhatnának a kitűnő megoldásokból.”

Az akvizíció lezárása a szükséges hatósági jóváhagyások meglétének függvényében 2005 vége előtt várható.

Az EADS globális piacvezető az űr- és légi-, védelmi, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások terén. 2004-ben a csoport 31,8 milliárd eurós bevételt generált és több mint 110.000 fős állományt foglalkoztatott. A Védelmi és Kommunikációs Rendszerek (DCS) Üzleti Egység képezi az EADS “Rendszerházát” és integráns része az EADS Védelmi és Biztonsági Rendszerek Divíziójának (DS), mely hozzávetőlegesen 5,4 milliárd eurós jövedelmet generált 2004-ben és durván 24.000 főt foglalkoztatott tíz országban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom