Connect with us

Az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokia Professzionális Mobil Rádió Üzletágának megvásár

Dotkom

Az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokia Professzionális Mobil Rádió Üzletágának megvásár

Az akvizíció révén egy olyan globális szereplő léphet a készenléti kommunikáció kiélezett piacára, mely mind a TETRA, mind a TETRAPOL technológiát kínálja.

Az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokia Professzionális Mobil Rádió (PMR) üzletágának megvásárlásáról annak érdekében, hogy megerősítse a cég pozícióját a belügyi biztonsági rendszerek és a kritikus biztonsági vezeték-nélküli kommunikációs megoldások területén. E lépés révén egy még versenyképesebb globális szereplő jönne létre ezen a növekvő piacon, melynek több mint 130 ügyfele van a világ 56 országában.

A Nokia PMR üzletága, mely magában foglalja a TETRA infrastruktúráját és termináljait, jelenleg 325 dolgozónak ad munkát, akik a jövőben az EADS-hoz kerülnének.

„Ez a lépés megerősíti az EADS helyzetét a globális belügyi biztonsági szektorban. A Nokia TETRA és a mi TETRAPOL technológiánk kitűnő alapot teremtenek a következő generációs megoldások számára a kritikus jelentőségű kommunikáció terén.” – mondta Stefan Zoller, az EADS Védelmi és Kommunikációs Rendszerek vezérigazgatója. „Legalább 10 milliárd eurós globális piaci lehetőséget látunk ezen a területen a következő öt év során. Azzal, hogy a fő technológiai platformok a jövőben a mi portfoliónk részét képezik, képesek leszünk arra, hogy vásárlóinknak innovatív megoldásokat kínáljunk és kiszolgáljuk folyamatosan változó igényeiket.”

„Jelenlegi ügyfeleink részesülnének mind a TETRA technológia és terminálok jövőbeni fejlődésének előnyeiből, mind az EADS széleskörű rendszerintegrátori szaktudásából.” – jelentette ki Matti Peltola, a Nokia Hálózatok üzletág Professzionális Mobil Rádió megoldásokért felelős alelnöke. „Meggyőződésünk, hogy ez a lépés számos előnnyel jár az ügyfeleink számára.”

„Ez az akvizíció megadná a szükséges erőt ahhoz, hogy egy új üzletággal jelenjünk meg valamennyi piacon, így Észak Amerikában is. A vásárlók számára jelentős előnyöket kínál a széles termék- és szolgáltatás-portfolió, a globális jelleg és az egyedülálló K F képességek.” – vélte Michel Josserand, senior alelnök, az EADS DCS Professzionális Mobil Rádió egység vezetője. „Mivel az EADS folytatná mind a TETRA, mind a TETRAPOL technológiák fejlesztését, vásárlóink ma és a jövőben is profitálhatnának a kitűnő megoldásokból.”

Az akvizíció lezárása a szükséges hatósági jóváhagyások meglétének függvényében 2005 vége előtt várható.

Az EADS globális piacvezető az űr- és légi-, védelmi, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások terén. 2004-ben a csoport 31,8 milliárd eurós bevételt generált és több mint 110.000 fős állományt foglalkoztatott. A Védelmi és Kommunikációs Rendszerek (DCS) Üzleti Egység képezi az EADS “Rendszerházát” és integráns része az EADS Védelmi és Biztonsági Rendszerek Divíziójának (DS), mely hozzávetőlegesen 5,4 milliárd eurós jövedelmet generált 2004-ben és durván 24.000 főt foglalkoztatott tíz országban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő