Connect with us

technokrata

3Com TippingPoint – valós idejű biztonsági javítás Microsoft rendszerekhez

Dotkom

3Com TippingPoint – valós idejű biztonsági javítás Microsoft rendszerekhez

A vállalat digitális oltóanyagai már jóval azelőtt védelmet nyújtanak a Microsoft rendszerek sebezhetőségével szemben, mielőtt az ügyfelek hálózatát támadás érhetné.

A TippingPoint, a 3Com egyik üzletága, amely vezető szerepet játszik a behatolás-megelőzési rendszerek (Intrusion Prevention System – IPS) területén, bejelentette, hogy digitális oltóanyagokkal foglalkozó kutatócsoportja sebezhetőség-megelőző szűrőket bocsát ki, a Microsoft pedig ugyanaznap ismertette legfrissebb, ám utólagos biztonsági ajánlásait. A Virtual Software Patches (Virtuális Szoftverjavító) néven is ismert biztonsági szűrők széles körű pontossági és teljesítményvizsgálatot követően, valós időben kerülnek az ügyfelekhez, így az utólagos korrekció helyett megelőzik a hálózat esetleges sérülését.

A TippingPoint digitális oltóanyag-szolgáltatása megelőző védelmet nyújt a sebezhetőséget célzó nullanapi támadásokkal szemben, így az e hónapban a Microsoft által bejelentett legújabban detektált sebezhetőségi pontok esetén is. Ennek jelentősége a mindennapi gyakorlatban érzékelhető a leginkább, mivel ha a kereskedő nem bocsát ki javító eszközt akkor, amikor a sebezhetőséget ismerteti, akkor az IPS az egyetlen járható megoldás a hálózat biztonsága érdekében.

A sebezhetőségi szűrő megalkotásakor a fejlesztőnek teljes mértékben meg kell értenie, mi is a sebezhetőség, és miként lehetne azt potenciálisan felderíteni. A szűrőnek 100 százalékos pontossággal kell rendelkeznie, nem lehetnek teljesítményi korlátai, és valamennyi olyan módszer ellen védelmet kell biztosítania, amellyel a számítógépes kalózok fel tudnák deríteni a támadási pontokat. Összességében elmondható, hogy az IPS sebezhetőségi szűrők összetett műveletek sorozatán alapulnak, amelyek csak célirányosan összeállított, egyedi hardverek segítségével, például a TippingPoint IPS eszközével valósíthatók meg.

A TippingPoint IPS eszköze a Microsoft által legfrissebben észlelt támadási pontok ellen is védelmet nyújt:
– MS05-016: Windows Shell program esetében a sebezhetőség távoli kódos végrehajtást tehetne lehetővé (Minősítése: Fontos)
– MS05-017: MSMQ esetében a sebezhetőségek kódos végrehajtást tehetnének lehetővé (Minősítése: Fontos)
– MS05-019: a TCP/IP esetében a sebezhetőségek távoli kódos végrehajtást és a szolgáltatás elutasítását tehetnének lehetővé (Minősítése: Kritikus)
– MS05-020: halmozott biztonsági frissítés az Internet Explorerhez (Minősítése: Kritikus)
– MS05-021: a sebezhetőség csereszerverek esetén távoli kódos végrehajtást tehetne lehetővé (Minősítése: Kritikus)
– MS05-022: MSN Messenger esetében a sebezhetőség távoli kódos végrehajtást eredményezhetne. (Minősítése: Kritikus)
– MS05-023: Microsoft Word esetében a sebezhetőségek távoli kódos végrehajtást eredményezhetnének (Minősítése: Kritikus)

A TippingPoint behatolás-megelőzési rendszerei gigabites alkalmazásvédelmet, teljesítményvédelmet és infrastruktúravédelmet biztosítanak komplett csomagfelügyelettel. Az alkalmazásvédelmi lehetőségek gyors, pontos, megbízható védelmet nyújtanak a belső és külső kibernetikai támadásokkal szemben. Infrastruktúravédelmi funkcióin keresztül a TippingPoint IPS rendszere védelmet nyújt a VoIP infrastruktúrák, az útválasztók, kapcsolók, DNS és egyéb kritikus infrastruktúrák számára célirányos támadásokkal és forgalmi rendellenességekkel szemben. A TippingPoint teljesítményvédelmi képességei lehetővé teszik, hogy az ügyfelek blokkolják azokat a nem létfontosságú alkalmazásokat, amelyek értékes sávszélességet és informatikai forrásokat vonnak el, és a hálózati forrásokat a gazdaságilag kritikus alkalmazási teljesítményhez igazítják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd