Connect with us

technokrata

NEXON: Informatikai tanfolyamok adókedvezménnyel

Dotkom

NEXON: Informatikai tanfolyamok adókedvezménnyel

Akkreditált felnőttképzési intézmény lett a NEXON.

Az élethosszig tartó tanulás jegyében az Oktatási Minisztérium 2002 óta akkreditál felnőttképzéssel foglalkozó intézményeket, melyek a minősítés megszerzése után SZJA kedvezménnyel-, a minősített programok esetében pedig akár áfa-mentesen kínálhatnak képzéseket hallgatóik számára. A megközelítőleg 260 akkreditált budapesti intézmény közül azonban csak néhány foglalkozik informatikai oktatással, így felpezsdítheti a piacot, hogy a NEXON oktatási központja, a nexONEDU a szükséges minősítést megszerezve március közepén akkreditált felnőttképzési intézménnyé vált.

Az akkreditáció egy olyan minőségbiztosítási rendszer, mely segítséget nyújt a felnőttképzés résztvevői számára, hogy megalapozottan válasszák ki az oktatási intézményeket. Az eljárás 2002-ben került bevezetésre hazánkban, az eltelt három év alatt országosan több mint 1000 intézmény szerezte meg a minősítést, melyek közül megközelítőleg 260 található Budapesten.

Az akkreditációs eljárást a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) folytatja le, mely megvizsgálja, hogy a felnőttképzési intézményben zajló képzési tevékenység, az intézmény felnőttképzési szolgáltatásai és az intézmény irányítási és döntési rendszere megfelel-e a minőségbiztosítási feltételeknek, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter által kiadott akkreditációs követelményrendszernek.

A minősítésen megfelelt intézmények részesülhetnek pályázatokon elnyert állami támogatásban is. A hallgatóikat az akkreditált programok esetében áfa-mentesen képezhetik, illetve tanfolyamaik után a résztvevők maximum 60.000 forintos személyi jövedelemadó kedvezményt vehetnek igénybe.


Informatikai tanfolyamok a NEXONtól

A NEXON oktatási központja, a 2004. januárjában alakult nexONEDU március végén vált akkreditált felnőttképzési intézménnyé, így hallgatóinak ettől az időponttól tudja biztosítani az említett kedvezményeket. A nexONEDU képzéseit a Fővárosi Munkaügyi Központ is nyilvántartásba vette, így a 3 napnál és 15 óránál hosszabb időtartamú tanfolyamok a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak. E mellett szintén áfa-mentesek a cég Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ) vett képzései, illetve az egyéni hallgatók kamatmentes részletfizetési kedvezményt vehetnek igénybe.

A NEXON az állandó informatikai témakörök – MS Office tanfolyamok, szoftvergazdálkodás, ECDL vizsgafelkészítő tanfolyam, hatékony Internet-használat – mellett speciális tanfolyamok megszervezését is vállalja. Az akkreditált minőségi követelményeknek megfelelően az oktatók szigorú szempontok alapján kerülnek kiválasztásra, így mindannyian az adott témakör kiváló ismerői, és a NEXON továbbfejlesztett oktatási szolgáltatása a szakmai tematikát 15 éves gyakorlati tapasztalattal, valamint a legjobb megoldások ismertetésével ötvözi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák