Connect with us

Hirdetés

technokrata

NEXON: Informatikai tanfolyamok adókedvezménnyel

Dotkom

NEXON: Informatikai tanfolyamok adókedvezménnyel

Akkreditált felnőttképzési intézmény lett a NEXON.

Az élethosszig tartó tanulás jegyében az Oktatási Minisztérium 2002 óta akkreditál felnőttképzéssel foglalkozó intézményeket, melyek a minősítés megszerzése után SZJA kedvezménnyel-, a minősített programok esetében pedig akár áfa-mentesen kínálhatnak képzéseket hallgatóik számára. A megközelítőleg 260 akkreditált budapesti intézmény közül azonban csak néhány foglalkozik informatikai oktatással, így felpezsdítheti a piacot, hogy a NEXON oktatási központja, a nexONEDU a szükséges minősítést megszerezve március közepén akkreditált felnőttképzési intézménnyé vált.

Az akkreditáció egy olyan minőségbiztosítási rendszer, mely segítséget nyújt a felnőttképzés résztvevői számára, hogy megalapozottan válasszák ki az oktatási intézményeket. Az eljárás 2002-ben került bevezetésre hazánkban, az eltelt három év alatt országosan több mint 1000 intézmény szerezte meg a minősítést, melyek közül megközelítőleg 260 található Budapesten.

Az akkreditációs eljárást a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) folytatja le, mely megvizsgálja, hogy a felnőttképzési intézményben zajló képzési tevékenység, az intézmény felnőttképzési szolgáltatásai és az intézmény irányítási és döntési rendszere megfelel-e a minőségbiztosítási feltételeknek, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter által kiadott akkreditációs követelményrendszernek.

A minősítésen megfelelt intézmények részesülhetnek pályázatokon elnyert állami támogatásban is. A hallgatóikat az akkreditált programok esetében áfa-mentesen képezhetik, illetve tanfolyamaik után a résztvevők maximum 60.000 forintos személyi jövedelemadó kedvezményt vehetnek igénybe.


Informatikai tanfolyamok a NEXONtól

A NEXON oktatási központja, a 2004. januárjában alakult nexONEDU március végén vált akkreditált felnőttképzési intézménnyé, így hallgatóinak ettől az időponttól tudja biztosítani az említett kedvezményeket. A nexONEDU képzéseit a Fővárosi Munkaügyi Központ is nyilvántartásba vette, így a 3 napnál és 15 óránál hosszabb időtartamú tanfolyamok a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak. E mellett szintén áfa-mentesek a cég Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ) vett képzései, illetve az egyéni hallgatók kamatmentes részletfizetési kedvezményt vehetnek igénybe.

A NEXON az állandó informatikai témakörök – MS Office tanfolyamok, szoftvergazdálkodás, ECDL vizsgafelkészítő tanfolyam, hatékony Internet-használat – mellett speciális tanfolyamok megszervezését is vállalja. Az akkreditált minőségi követelményeknek megfelelően az oktatók szigorú szempontok alapján kerülnek kiválasztásra, így mindannyian az adott témakör kiváló ismerői, és a NEXON továbbfejlesztett oktatási szolgáltatása a szakmai tematikát 15 éves gyakorlati tapasztalattal, valamint a legjobb megoldások ismertetésével ötvözi.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés