Connect with us

technokrata

9 év börtön spammelésért

Dotkom

9 év börtön spammelésért

Egy egyesült államokbeli bíróság minden idők legszigorúbb ítéletét hozta meg a világ egyik legtöbb kéretlen levelét elküldő spammerével szemben.

Egy Virginia állambeli bíróság kilenc éves szabadságvesztésre ítélte az amerikai Jeremy Jaynes-t, igen komoly és precedensértékű ítéletet hozva a kéretlen reklámlevelek, azaz a spamek témájában. Jaynes egyébként nem teljesen egyedül ténykedett, húga is segédkezett a spamek küldésében – őt azonban csak kisebb összegű kártérítés megfizetésére kötelezte a bíró. Ezenfelül még egy embert találtak bűnrészesnek a történtekben, akire már a tavalyi év során lesújtott a törvény keze.

Néhány szám, hogy érzékletesebben bemutassuk, miért is kapott ekkora büntetést az amerikai férfi: Jaynes egy nap (!) minimum 10 millió (!) e-mailt küldött szét, ehhez több mint egytucat szélessávú Internet-hozzáférést felhasználva. Átlagosan 400-700 ezer dollár bevételre tett így szert, amelyhez mindössze hozzávetőleg 50 ezer dollárnyi kiadás párosult, tehát nem kis hasznot hajtott az illegális cselekmény számára.

Az amerikai férfi egyelőre még szabadlábon van, mivel az ítélettel szemben fellebbezést nyújtott be. Amíg ennek sorsáról nem döntenek, addig nem is kell börtönbe mennie – illetve ha kedvezően bírálják el, akkor utána sem, még egy jó darabig. Erre azonban vajmi kevés az esély, valószínű, hogy a spammer hamarosan a rácsok mögött köt ki. Ahogy azt az egyik külföldi tudósító gunyorosan megjegyezte, a börtönben azonban már igencsak rizikós lesz a pénisznagyobbítás (kéretlen) felkínálása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák