Connect with us

technokrata

9 év börtön spammelésért

Dotkom

9 év börtön spammelésért

Egy egyesült államokbeli bíróság minden idők legszigorúbb ítéletét hozta meg a világ egyik legtöbb kéretlen levelét elküldő spammerével szemben.

Egy Virginia állambeli bíróság kilenc éves szabadságvesztésre ítélte az amerikai Jeremy Jaynes-t, igen komoly és precedensértékű ítéletet hozva a kéretlen reklámlevelek, azaz a spamek témájában. Jaynes egyébként nem teljesen egyedül ténykedett, húga is segédkezett a spamek küldésében – őt azonban csak kisebb összegű kártérítés megfizetésére kötelezte a bíró. Ezenfelül még egy embert találtak bűnrészesnek a történtekben, akire már a tavalyi év során lesújtott a törvény keze.

Néhány szám, hogy érzékletesebben bemutassuk, miért is kapott ekkora büntetést az amerikai férfi: Jaynes egy nap (!) minimum 10 millió (!) e-mailt küldött szét, ehhez több mint egytucat szélessávú Internet-hozzáférést felhasználva. Átlagosan 400-700 ezer dollár bevételre tett így szert, amelyhez mindössze hozzávetőleg 50 ezer dollárnyi kiadás párosult, tehát nem kis hasznot hajtott az illegális cselekmény számára.

Az amerikai férfi egyelőre még szabadlábon van, mivel az ítélettel szemben fellebbezést nyújtott be. Amíg ennek sorsáról nem döntenek, addig nem is kell börtönbe mennie – illetve ha kedvezően bírálják el, akkor utána sem, még egy jó darabig. Erre azonban vajmi kevés az esély, valószínű, hogy a spammer hamarosan a rácsok mögött köt ki. Ahogy azt az egyik külföldi tudósító gunyorosan megjegyezte, a börtönben azonban már igencsak rizikós lesz a pénisznagyobbítás (kéretlen) felkínálása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő