Connect with us

technokrata

Oroszország: a mi hackereink a legjobbak!

Dotkom

Oroszország: a mi hackereink a legjobbak!

A két kontinenst, Európát és Ázsiát összekötő hatalmas ország rendőrsége nemrég bejelentette, hogy az orosz hackerek a legjobban a világon.

Mindenki tudja, hogy az oroszok jók a matematikában, fejtegette Borisz Mirosnyikov, a K ügyosztály néven ismert bűnüldözési részleg egyik hadnagya (főiskolai analízis tanárom szerint ennek az az oka, hogy a matematikához nem kell nagy anyagi beruházás, csak papír és ceruza, így a gyakran szerény körülmények között élő, tevékenykedő orosz gondolkodók számára kézenfekvő volt a matematika preferálása). Mirosnyikov szerint mivel közismert, hogy az orosz szoftverírók a legjobbak a világon, ezért nem csoda, hogy ugyanez a helyzet a hackerek terén is. Ehhez azért minden bizonnyal lenne egy-két szavuk a brazil hackereknek, de az tény, hogy számos online betörési kísérlet, internetes zsarolás stb. Oroszországból érkezik.

A hadnagy mindezt egy londoni, elektronikus bűnözéssel foglalkozó kongresszuson adta elő. Az orosz tiszt úgy véli, hogy a régebben szárnyaikat próbálgató tinédzserhackerek mára komoly veszélyforrássá váltak, ahogy felnőttek és egyre tovább finomították technikáikat – rájöttek, hogy ha okosan csinálják, akkor prímán megélhetnek belőle. Mirosnyikov szerint az jelentene nagy előrelépést a hackerek elleni harcban, ha egységesítenék az online bűnözésre vonatkozó nemzetközi törvényeket, így a rendőrség dolgát megkönnyíthetnék.

Nagy-Britannia Hi-Tech bűnözéssel foglalkozó egysége szintén a kongresszuson számolt be arról, hogy az egyesült királyságbeli cégek számára 2,4 milliárd fontos kárt okozott tavaly a kiberbűnözés. Mindez ráadásul egy romló tendencia újabb állomását jelenti; az eseményen elhangzott ugyanis, hogy a 2001-es, 2002-es, 2003-as éveket nézve minden 12 hónapnyi időszak alatt megduplázódott az okozott kár nagysága. Mirosnyikov szerint idén már látszik a növekedés fékeződése, de ez csak annak köszönhető, hogy a bűnüldöző szervek keményen dolgoznak.

„Ha a kormányzatok ráveszik az Internet-szolgáltatókat, a bűnüldöző hatóságokat, a nyilvánosságot és a magánszektort arra, hogy együttműködjenek, akkor és csakis akkor érhetünk el sikereket a bűnözés ezen fajtájának visszaszorításában.” – mondta az orosz szakértő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő