Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oroszország: a mi hackereink a legjobbak!

Dotkom

Oroszország: a mi hackereink a legjobbak!

A két kontinenst, Európát és Ázsiát összekötő hatalmas ország rendőrsége nemrég bejelentette, hogy az orosz hackerek a legjobban a világon.

Mindenki tudja, hogy az oroszok jók a matematikában, fejtegette Borisz Mirosnyikov, a K ügyosztály néven ismert bűnüldözési részleg egyik hadnagya (főiskolai analízis tanárom szerint ennek az az oka, hogy a matematikához nem kell nagy anyagi beruházás, csak papír és ceruza, így a gyakran szerény körülmények között élő, tevékenykedő orosz gondolkodók számára kézenfekvő volt a matematika preferálása). Mirosnyikov szerint mivel közismert, hogy az orosz szoftverírók a legjobbak a világon, ezért nem csoda, hogy ugyanez a helyzet a hackerek terén is. Ehhez azért minden bizonnyal lenne egy-két szavuk a brazil hackereknek, de az tény, hogy számos online betörési kísérlet, internetes zsarolás stb. Oroszországból érkezik.

A hadnagy mindezt egy londoni, elektronikus bűnözéssel foglalkozó kongresszuson adta elő. Az orosz tiszt úgy véli, hogy a régebben szárnyaikat próbálgató tinédzserhackerek mára komoly veszélyforrássá váltak, ahogy felnőttek és egyre tovább finomították technikáikat – rájöttek, hogy ha okosan csinálják, akkor prímán megélhetnek belőle. Mirosnyikov szerint az jelentene nagy előrelépést a hackerek elleni harcban, ha egységesítenék az online bűnözésre vonatkozó nemzetközi törvényeket, így a rendőrség dolgát megkönnyíthetnék.

Nagy-Britannia Hi-Tech bűnözéssel foglalkozó egysége szintén a kongresszuson számolt be arról, hogy az egyesült királyságbeli cégek számára 2,4 milliárd fontos kárt okozott tavaly a kiberbűnözés. Mindez ráadásul egy romló tendencia újabb állomását jelenti; az eseményen elhangzott ugyanis, hogy a 2001-es, 2002-es, 2003-as éveket nézve minden 12 hónapnyi időszak alatt megduplázódott az okozott kár nagysága. Mirosnyikov szerint idén már látszik a növekedés fékeződése, de ez csak annak köszönhető, hogy a bűnüldöző szervek keményen dolgoznak.

„Ha a kormányzatok ráveszik az Internet-szolgáltatókat, a bűnüldöző hatóságokat, a nyilvánosságot és a magánszektort arra, hogy együttműködjenek, akkor és csakis akkor érhetünk el sikereket a bűnözés ezen fajtájának visszaszorításában.” – mondta az orosz szakértő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés