Connect with us

IBM és Sanyo – üzemanyagcellás akkumulátor

Dotkom

IBM és Sanyo – üzemanyagcellás akkumulátor

A két nagyvállalat összefogott egy olyan akkumulátor megalkotása érdekében, mely üzemanyagcellás kialakítása miatt a hagyományos energiaforrásokhoz képest jóval hosszabb üzemidőt biztosít a noteszgépek számára.

A Kék Óriás személyi számítógépekkel foglalkozó részlege és a Sanyo együttműködési szerződést írtak alá olyan számítógép akkumulátorok prototípusának kifejlesztésére, melyek folyékony üzemanyagot alkalmaznak. A készüléket notebookokba és hordozható számítógépekbe szánják, s célként azt jelölték meg, hogy az energiaforrással ellátott számítástechnikai eszközök 8 órás folyamatos működésre legyenek képesek, újratöltés nélkül.

A technológia metanol felhasználásával állít elő elektromosságot; habár a jelenlegi, többnyire még csak kísérleti szakaszban járó fejlesztések esetén biztonsági problémát jelent a feltöltés és a használat biztonságossága. Ennek ellenére számos nagy elektronikai vállalat érdekelt a témában (többek között a Toshiba, az NEC, a Hitachi, a Fujitsu stb.), mivel a jövőben ez válhat az akkumulátorok alapvető működési formájává. A jelenlegi megoldások ugyanis csak 2-5 órányi folyamatos használatot tesznek lehetővé, és egyre inkább mobilizálódó világunk mindinkább igényli az elektronikai eszközök hosszan tartó működését.

Azért más a többi, hasonló fejlesztéshez képest a két cég prototípusa, mert egy olyan hibrid rendszert alkot, amelyben a jelenlegi és a jövőbeli technológia egyesül. A kísérleti szinten kialakított noteszgép az újratölthető üzemanyagcellás és a lítium-ionos akkumulátorokra egyaránt épít. Mostani állapotában 72 wattnyi teljesítmény leadására képes az eszköz, a tömege pedig 2,2 kilogramm, üzemanyag nélkül; tehát még van mit fejleszteni rajta. Kereskedelmi forgalomban való megjelenésének dátuma nem ismert, ahogyan az ára sem.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő