Connect with us

Siemens: Európa legnagyobb és legmodernebb forgalomirányító központja Berlinben

Dotkom

Siemens: Európa legnagyobb és legmodernebb forgalomirányító központja Berlinben

A VKRZ révén gyorsabban lehet reagálni előre nem látott rendkívüli eseményekre.

Az új központ (VKRZ) megteremti a feltételeket Berlin teljes területének központi megfigyelésére és vezérlésére. Ehhez a Siemensnek hálózatba kellett kapcsolnia Nagy-Berlin térségében az elmúlt 25 évben egymástó függetlenül létrehozott forgalom-menedzsment és -felügyeleti rendszereket, valamint közös hardver-szoftver platformra állítania azokat. Az integráció kereken 2.000 jelzőlámpára, nyolc forgalom-befolyásoló berendezésre és 100 megfigyelő kamerára terjed ki. Az új, közös platform most először szolgáltat összefüggő képet Nagy-Berlin autópályáinak és útjainak forgalmi helyzetéről.

A begyűjtött aktuális forgalmi adatok kiértékelése megteremti az alapot egy hatékony mobilitás-menedzsment megvalósításához a torlódások és forgalmi zavarok tekintetében csakúgy, mint állami látogatások, demonstrációk és nagyrendezvények forgalomtechnikai kezelésére. Mód van olyan közösségi célok hatósági érvényesítésére is, mint például: zaj- és légszennyezés környezetvédelmi paramétereinek betartása, mégpedig nemcsak egy bizonyos közlekedés-„hordozót” érintő módon, hanem a teljes rendszer optimálásával. A VKRZ révén gyorsabban lehet reagálni előre nem látott rendkívüli eseményekre, a forgalom résztvevőit balesetre vagy például tükörjég-veszélyre figyelmeztetni, sebességkorlátozásokkal vagy sávlezárásokkal a forgalmat vezérelni.

A VKRZ szerves része a gyors és pontos hírszolgálat is. A mindenkori forgalmi helyzetről Interneten, jelzőtáblákkal és rádión adnak ingyenes tájékoztatást a széles nyilvánosságnak. Tervezik a VKRZ kiterjesztését Berlin-Brandenburg tágabb vonzáskörzetére és Potsdam városára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő