Connect with us

technokrata

Lehet készülni: kritikus Microsoft patch-ek a láthatáron

Dotkom

Lehet készülni: kritikus Microsoft patch-ek a láthatáron

A redmondi szoftverfejlesztő bejelentette, hogy a következő kedden többek között kritikus fontosságú javítások is elérhetővé válnak.

A hét közepén tette közzé saját webhelyén a Microsoft, hogy a szokásos, minden hónap második keddjén érkező biztonsági javítások milyen természetűek lesznek. Igaz, a múlt hónapban nem volt patch-elés, de áprilisban lesz mit telepíteni, ígérte a szoftverfejlesztő vállalat. A márciusi „csomag” elmaradásának legfőbb oka az volt, hogy februárban eddig sosem látott mennyiségű javítás szakadt rá az egyszeri Windows-felhasználóra: egy tucat foltozást telepíthetett fel, aki a Microsoft termékeit használta.

Milyen frissítések várhatóak? A bejelentés szerint a Windows-t, az Office-t, az MSN Messengert és az Exchange-et egyaránt érintik az új javítások, közülük némelyik kritikus fontosságú foltokat tüntet majd el rendszereinkből. Összesen nyolc darab patch várható, melyek közül öt érinti majd a Windows-t – a számok persze még változhatnak (bár nem valószínű).

Ezzel párhuzamosan a Microsoft kiadja a kártékony szoftverek eltávolítására fejlesztett eszközének új változatát is, mely képes ismert hibákat kiaknázó férgek, programok eltakarítására. Szintén aznapra várható két magas prioritást kapott Windows upgrade is, mely nem biztonsági okokból kifolyólag jelenik meg. Mindezek természetesen a Windows Update szolgáltatáson keresztül automatikusan is beszerezhetőek lesznek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd