Connect with us

technokrata

IDC/FI Banking Roadshow CEE 2005

Dotkom

IDC/FI Banking Roadshow CEE 2005

Az IDC/FI pénzügy és banktechnológiai konferenciája a kelet-közép-európai bankok előtt álló fontos kihívásokat állítja középpontba.

A pénzügyi szolgáltatások globális piacának vezető kutatóvállalata, a Financial Insights (FI) közreműködésével az IDC immár második alkalommal rendezi meg Kelet-Közép-Európában éves banktechnológiai roadshowját. Az áprilistól júniusig tartó konferenciasorozat ezúttal hat stratégiai jelentőségű városban (Budapest, Bukarest, Prága, Bécs, Varsó és Zágráb) mutatja be, hogyan felelhetnek meg a pénzintézetek a modern technológia segítségével az előttük álló üzleti kihívásoknak. A roadshow előadásait a Financial Insights elemzői, ágazati szakértők, regionális és helyi partnerek, mint például az APC, Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepe és a Synergon szakmai képviselői tartják.

A csökkenő kamatok, a pénzügyi szolgáltatások fokozódó lakossági igénybevétele, és a nyereséges fogyasztói hitelezési szegmens példátlan bővülése nyomán a bankszektor lendületes növekedést produkált az elmúlt évek során a kelet-közép-európai térség új EU-tagállamaiban. Bár a regionális bankszektorban továbbra is magas lesz a megtérülés a legtöbb nyugat-európai országhoz képest, a mind élesebb verseny és az ügyfélkör bővülési ütemének lassulása miatt a helyi bankok erősödő nyomással fognak szembesülni a következő években.

„A közép-európai pénzügyi szektor határozott előnnyel rendelkezik, mivel az itteni szervezetek olyan valós idejű, webes támogatást nyújtó front- és back-office megoldásokkal frissítették rendszereiket, hogy bármelyik nyugati bank megirigyelhetné őket.” – vélekedik Bob Giffords, a Financial Insight kutatási és tanácsadási tevékenységért felelős európai igazgatója. „Fontos, hogy a regionális piac szereplői fejlett IT-infrastruktúrájukra támaszkodva, kézzelfogható üzleti lehetőségekké alakítsák a gazdasági kihívásokat. 2004 a konszolidáció és egyben az óvatosság éve volt. Az idén a pénzintézeteknek fel kell hagyniuk túlzott költségtakarékossági törekvéseikkel. Korszerű technológiáikat bevetve ki kell használniuk a fenntartható fejlődést szolgáló, új lehetőségeket, és el kell indulniuk a páneurópai modell megvalósítása felé.”

A téma fontosságát felismerve az IDC és az FI úgy döntött, hogy az idén is tovább építi pénzügy-technológiai hagyományait és megszervezi roadshowját. A konferencián előadó európai üzleti és technológiai szakemberek bemutatják, miként munkálkodnak Európa biztosítási, bank- és értékpapír-piacának legjobbjai az integrált, valóban összeurópai pénzügyi szolgáltatási szektor kiépítésén. „Ma Európa a világ legnagyobb és technológiai szempontból egyik legfejlettebb pénzügyi piaca.” – mutat rá Giffords. „A helyi szereplőknek ki kell használniuk ezt az előnyt: földrajzi határokon átívelve szabványosítaniuk kell üzleti folyamataikat, és az ügyfélszerzéstől a termékinnováción keresztül az árutőzsdei tranzakciókig és a teljes körű finanszírozási szolgáltatásokig, működésük minden elemét integrálniuk kell a többivel.”

Helyi (Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepe, Synergon Informatika Rt.) és regionális partnerek (APC) támogatásával, valamint néhány jeles hazai (Tisza István, Főosztályvezető K&H Bank) és külföldi szakértő (Bob Giffords, igazgató, EMEA Research & Consulting, Financial Insights – IDC) közreműködésével az IDC/FI pénzügyi és banktechnológiai roadshow bemutatja, hogyan teremthetnek a régió pénzintézetei új lehetőségeket a technológia és a partnerkapcsolatok segítségével. A program elsősorban a pénzügyi ágazat bennfenteseinek, vezérigazgatóknak, informatikai és pénzügyi felsővezetoknek, stratégiai tervezőknek, termék- és szolgáltatásfelelősöknek, valamint üzletfejlesztési szakembereknek szól.

Némi ízelítő a konferencián elhangzó előadásokból:

 • Bob Giffords, Director, EMEA Research & Consulting
  Financial Insights – IDC
  A technológia lényeges, a stratégia kiemelkedő fontosságú

 • Hadobás Tibor, District manager
  American Power Conversion Magyarországi Képviselet
  A hálózatkritikus fizikai infrastruktúra az adatközpontokban és bankfiókokban.

 • Synergon Informatika Rt. szakmai képviselője
  Synergon Informatika Rt.
  Regionális pénzügyi szolgáltatás- regionális IT támogatással

 • Mr. Girish Ramachandran -Regional Director – TCS Europe and Director – Industry Verticals (Europe)
  TATA Consultancy Services
  Az európai banktechnológia változó arca – az offshore lehetőségek és az euróra való áttérés szempontjából

 • Esettanulmány: Tisza István, főosztályvezető
  Kereskedelmi és Hitelbank
  Lakossági e-bank fejlesztések a K&H bankban

A roadshow állomásai: május 3. Budapest, április 28. Prága, május 19. Varsó, június 7. Bécs, június 16. Zágráb, június 21. Bukarest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd