Connect with us

Hirdetés

technokrata

LNX: Nőtt a KKV szektor informatikai vásárlóereje

Dotkom

LNX: Nőtt a KKV szektor informatikai vásárlóereje

Cisco díj az LNX-nek.

A kis- és középvállalatok informatikai beruházásainak piacán a KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. jelentős növekedést tapasztalt 2004-ben. A Cisco Systems Magyarország idén első alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” díját is az LNX vehette át.

A kis- és középvállalatok az EU csatlakozással kerültek igazán reflektorfénybe, de kevés olyan sikertörténet ismert, ahol e kör vásárlóerejének jelentős növekedéséről hallanánk. Az LNX már 2003-tól kiemelten kezelte a szektort a hagyományosan erős kormányzati és nagyvállalati ügyfélkör mellett.

„A középvállalati szektor bővülése rendkívül dinamikus volt ezen a területen.” – mondta el Kászonyi Péter, az LNX ügyvezető igazgatója. A cég e szektorból származó bevétele a 2003-as 920 millió Ft-ról 2004-ben 40%-os növekedést ért el, így a teljes, 7 milliárd Ft-nyi bevételének immár közel 20%-át adja.

A hazai kis- és középvállalati kör csak az EU mértékével nézve „kicsi”, mivel az európai piac méreteit szegmentáló Cisco terminológia szerint a 250-500 fős cégméret számít közepes cégnek, és 20-250 fős számít kicsinek. Ez a magyarországi helyzetet figyelembe véve – a top200 vállalat kivételével – lefedi szinte a teljes vállalati kört. Ezen a piacon a legsikeresebbek azok a rugalmas, de tőkeerős magyar informatikai partnercégek lehetnek, akik versenyképes áron képesek a legmodernebb technológia és szakértelem átadására.

„Ennek egyik módszere a termékek és szolgáltatások skálázhatóságának biztosítása.” – fejtette ki Kászonyi Péter, mivel a KKV szektorban sokszor nem tudják a cégek kellően előre tervezni erőforrásaikat, miközben elvárásaik megközelítik a kormányzati és nagyvállalati piacon szokásos rendkívüli igényeket. Ebből következik, hogy az ügyfelek egyre inkább komplett hálózati és informatikai megoldásokban gondolkodnak, és az eszközvásárlás mellett egyre inkább igénylik a rendszerek, így a szerver- és desktop üzemeltetést is.

A hatodik alkalommal kiosztott, az „Év Magyarországi Cisco Partnere” versenyben az idén első alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” kategóriában az LNX Hálózatintegrációs Rt. vehette át a díjat. Kászonyi Péter szerint fontos, hogy bár az LNX a Cisco egyik legnagyobb hazai partnere, a cég a stratégiai fontosságú KKV piacokon is komoly szakmai kompetenciát építsen ki, s kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett termékek piaci bevezetése és szakmai minősége felett is őrködjön.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés