Connect with us

LNX: Nőtt a KKV szektor informatikai vásárlóereje

Dotkom

LNX: Nőtt a KKV szektor informatikai vásárlóereje

Cisco díj az LNX-nek.

A kis- és középvállalatok informatikai beruházásainak piacán a KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. jelentős növekedést tapasztalt 2004-ben. A Cisco Systems Magyarország idén első alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” díját is az LNX vehette át.

A kis- és középvállalatok az EU csatlakozással kerültek igazán reflektorfénybe, de kevés olyan sikertörténet ismert, ahol e kör vásárlóerejének jelentős növekedéséről hallanánk. Az LNX már 2003-tól kiemelten kezelte a szektort a hagyományosan erős kormányzati és nagyvállalati ügyfélkör mellett.

„A középvállalati szektor bővülése rendkívül dinamikus volt ezen a területen.” – mondta el Kászonyi Péter, az LNX ügyvezető igazgatója. A cég e szektorból származó bevétele a 2003-as 920 millió Ft-ról 2004-ben 40%-os növekedést ért el, így a teljes, 7 milliárd Ft-nyi bevételének immár közel 20%-át adja.

A hazai kis- és középvállalati kör csak az EU mértékével nézve „kicsi”, mivel az európai piac méreteit szegmentáló Cisco terminológia szerint a 250-500 fős cégméret számít közepes cégnek, és 20-250 fős számít kicsinek. Ez a magyarországi helyzetet figyelembe véve – a top200 vállalat kivételével – lefedi szinte a teljes vállalati kört. Ezen a piacon a legsikeresebbek azok a rugalmas, de tőkeerős magyar informatikai partnercégek lehetnek, akik versenyképes áron képesek a legmodernebb technológia és szakértelem átadására.

„Ennek egyik módszere a termékek és szolgáltatások skálázhatóságának biztosítása.” – fejtette ki Kászonyi Péter, mivel a KKV szektorban sokszor nem tudják a cégek kellően előre tervezni erőforrásaikat, miközben elvárásaik megközelítik a kormányzati és nagyvállalati piacon szokásos rendkívüli igényeket. Ebből következik, hogy az ügyfelek egyre inkább komplett hálózati és informatikai megoldásokban gondolkodnak, és az eszközvásárlás mellett egyre inkább igénylik a rendszerek, így a szerver- és desktop üzemeltetést is.

A hatodik alkalommal kiosztott, az „Év Magyarországi Cisco Partnere” versenyben az idén első alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” kategóriában az LNX Hálózatintegrációs Rt. vehette át a díjat. Kászonyi Péter szerint fontos, hogy bár az LNX a Cisco egyik legnagyobb hazai partnere, a cég a stratégiai fontosságú KKV piacokon is komoly szakmai kompetenciát építsen ki, s kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett termékek piaci bevezetése és szakmai minősége felett is őrködjön.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő