Connect with us

Az első trójai, amely teljesen használhatatlanná tesz mobiltelefonokat

Dotkom

Az első trójai, amely teljesen használhatatlanná tesz mobiltelefonokat

Az F-Secure a mai napon észlelt egy új trójait: a Fontal.A használhatatlanná teszi a fertőzött mobilkészülékeket. Jelenleg a kártevő eltávolításának egyetlen módja a telefon újra formatálása.

A Fontal.A, az új SIS fájl trójai, Symbian Series 60 operációs rendszert használó mobilkészülékekre jelent veszélyt. A trójai nem terjed magától, a fertőzés legvalószínűbb útja az IRC, illetve fájlmegosztó rendszereken keresztül a program letöltése, majd installálása. A Fontalhoz hasonló trójaiakat egyetlen módon lehet biztosan elkerülni: csak legális forrásból szabad médiatartalmakat letölteni.

A Fontal.A installálása után a trójai egy hibás font fájlt installál, amely megakadályozza a készülék következő újraindítását. Ha a telefon megfertőződik a Fontal.A trójaival, nem szabad megpróbálni újraindítani a készüléket, mivel a kártevő megakadályozza az újra bootolást, és egyben maga a telefon is használhatatlanná válik.

A hibás font fájl installálása mellett a Fontal.A az alkalmazásokat kezelő programot is működésképtelenné teszi, így a kártevőt nem lehet eltávolítani, csak a telefon újra formatálásával, amely során viszont a tulajdonos minden telefonban tárolt adata elveszik. A kártevő eltávolítása előtt új alkalmazásokat sem lehet installálni a készülékre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő