Connect with us

technokrata

Az első trójai, amely teljesen használhatatlanná tesz mobiltelefonokat

Dotkom

Az első trójai, amely teljesen használhatatlanná tesz mobiltelefonokat

Az F-Secure a mai napon észlelt egy új trójait: a Fontal.A használhatatlanná teszi a fertőzött mobilkészülékeket. Jelenleg a kártevő eltávolításának egyetlen módja a telefon újra formatálása.

A Fontal.A, az új SIS fájl trójai, Symbian Series 60 operációs rendszert használó mobilkészülékekre jelent veszélyt. A trójai nem terjed magától, a fertőzés legvalószínűbb útja az IRC, illetve fájlmegosztó rendszereken keresztül a program letöltése, majd installálása. A Fontalhoz hasonló trójaiakat egyetlen módon lehet biztosan elkerülni: csak legális forrásból szabad médiatartalmakat letölteni.

A Fontal.A installálása után a trójai egy hibás font fájlt installál, amely megakadályozza a készülék következő újraindítását. Ha a telefon megfertőződik a Fontal.A trójaival, nem szabad megpróbálni újraindítani a készüléket, mivel a kártevő megakadályozza az újra bootolást, és egyben maga a telefon is használhatatlanná válik.

A hibás font fájl installálása mellett a Fontal.A az alkalmazásokat kezelő programot is működésképtelenné teszi, így a kártevőt nem lehet eltávolítani, csak a telefon újra formatálásával, amely során viszont a tulajdonos minden telefonban tárolt adata elveszik. A kártevő eltávolítása előtt új alkalmazásokat sem lehet installálni a készülékre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom