Connect with us

technokrata

Újabb MMS kártevő terjed

Dotkom

Újabb MMS kártevő terjed

Az F-Secure észlelte a Mabir.A férget, amely Symbian Series 60 operációs rendszeren futó mobiltelefon-készülékekre jelent veszélyt.

A Mabir.A-val fertőzött telefonok a Bluetoothon keresztül elérhető összes készülékekre fertőzött fájlokat küldenek, illetve minden beérkező SMS-re és MMS-re automatikusan fertőzött MMS-sel válaszolnak. Az F-Secure Mobile Anti-Virus felismeri és semlegesíti a kártevőt.

A Mabir.A ugyanazt a SIS fájlt használja, amelyet az eredeti Cabir férgek, ugyanakkor maga a kártevő teljesen különbözik a Cabirtól. A Mabir.A MMS-ben, illetve Bluetooth kapcsolaton keresztül terjed. Amint a telefon megfertőződik a Mabir.A-val, azonnal elkezd Bluetoothon keresztül elérhető készülékeket keresni, amelyekre fertőzött caribe.sis nevű SIS fájlokat küld.

A kártevő, amikor a fertőzött készülék SMS-t vagy MMS-t kap, válaszként azonnal egy fertőzött MMS üzenetet küld, amely egy info.sis nevű fájlba rejtett Mabir.A-t tartalmaz. A Mabir.A által elküldött MMS üzenetek sajátossága, hogy nem tartalmaznak semmilyen szöveget, csak az info.sis fájlt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom