Connect with us

Microsoft segítség a cyberrendőröknek

Dotkom

Microsoft segítség a cyberrendőröknek

A redmondi szoftveróriás saját belső elemzőeszközeit szabja át, és adja oda a nemzetközi bűnüldöző szerveknek.

Még a múlt héten jelentette be a Microsoft egy, az ausztrál bűnüldöző hatóságoknak tartott három napos technikai tréning során, hogy a Forensic Computing és a Computer Investigations Workshops nevű alkalmazásait a nyomozók munkájának segítsége végett adja át. Ezek az alkalmazások olyan internetes bűntények felgöngyölítésében használhatók, mint például a jelszóhalász támadástok, pénzmosás stb.

Greg Stone, a Microsoft ausztráliai és új-zélandi részlegének egyik alkalmazottja beszámolt arról, hogy az esemény egy, az egész világra kiterjedő erőfeszítés része. Ennek során szeretnék a bűnüldöző ügynökségekkel megértetni azon technikákat, melyeket az üzleti élet, a kormányzati szervezetek és az állampolgárok ellen intéznek a cybertér támadói. A fenti eszközök továbbfejlesztése a következő lépés, számolt be Stone a távlati tervekről.

„Saját, belső eszközeinket kívánjuk megosztani a hatóságokkal. Nem az üzleti életben is kapható, csekélyebb tudással bíró szoftverekről van szó, hanem arról a nagymértékben specializált technológiáról, mint például a mesterséges intelligencia vagy az adatbányászat, amelyek komoly hatékonyságot tudnak felmutatni, ha a megfelelő emberek kezébe jutnak.” – sommázta a Microsoft alkalmazottja, aki azt is elárulta, hogy ezen eszközök először a programfejlesztők számára készültek el. Az egész ugyanis onnan indult, hogy a programozók számára szükséges volt egy eszköz, amivel a kifejlesztett szoftverek kódjait lehetett hatékonyan átvizsgálni. Ezeket alakította aztán át a Microsoft az új évezred online fenyegetései elleni harcra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő