Connect with us

technokrata

Microsoft segítség a cyberrendőröknek

Dotkom

Microsoft segítség a cyberrendőröknek

A redmondi szoftveróriás saját belső elemzőeszközeit szabja át, és adja oda a nemzetközi bűnüldöző szerveknek.

Még a múlt héten jelentette be a Microsoft egy, az ausztrál bűnüldöző hatóságoknak tartott három napos technikai tréning során, hogy a Forensic Computing és a Computer Investigations Workshops nevű alkalmazásait a nyomozók munkájának segítsége végett adja át. Ezek az alkalmazások olyan internetes bűntények felgöngyölítésében használhatók, mint például a jelszóhalász támadástok, pénzmosás stb.

Greg Stone, a Microsoft ausztráliai és új-zélandi részlegének egyik alkalmazottja beszámolt arról, hogy az esemény egy, az egész világra kiterjedő erőfeszítés része. Ennek során szeretnék a bűnüldöző ügynökségekkel megértetni azon technikákat, melyeket az üzleti élet, a kormányzati szervezetek és az állampolgárok ellen intéznek a cybertér támadói. A fenti eszközök továbbfejlesztése a következő lépés, számolt be Stone a távlati tervekről.

„Saját, belső eszközeinket kívánjuk megosztani a hatóságokkal. Nem az üzleti életben is kapható, csekélyebb tudással bíró szoftverekről van szó, hanem arról a nagymértékben specializált technológiáról, mint például a mesterséges intelligencia vagy az adatbányászat, amelyek komoly hatékonyságot tudnak felmutatni, ha a megfelelő emberek kezébe jutnak.” – sommázta a Microsoft alkalmazottja, aki azt is elárulta, hogy ezen eszközök először a programfejlesztők számára készültek el. Az egész ugyanis onnan indult, hogy a programozók számára szükséges volt egy eszköz, amivel a kifejlesztett szoftverek kódjait lehetett hatékonyan átvizsgálni. Ezeket alakította aztán át a Microsoft az új évezred online fenyegetései elleni harcra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák