Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus hibák az Internet Explorerben és az Outlookban

Dotkom

Kritikus hibák az Internet Explorerben és az Outlookban

Az eEye Digital Security komoly biztonsági résekre bukkant a két microsoftos szoftverben.

Az eEye bejelentése szerint a sebezhetőségek távoli kódfuttatást tesznek lehetővé a védtelen rendszeren, anélkül, hogy ehhez a felhasználónak bárminemű beavatkozást kellene tennie; azaz automatikusan kihasználható. Az IT-biztonsággal foglalkozó cég tájékoztatása szerint a hiba nem teszi lehetővé internetes férgek terjedését, de a veszély (a rendszeren hátsó kaput nyitó) trójai programok képében akkor is ott leselkedik a felhasználókra. Az internetező már akkor is megfertőződhet, ha egy olyan weboldalra látogat el, ami ártalmas kódot tartalmaz, és csupán átkattint egy reklámcsíkon, hangzott a cég figyelmeztetése.

Jó pár nappal korábban értesítették már a Microsoftot arról, hogy az Outlook és az Internet Explorer alapértelmezett telepítése veszélyt hordoz magában, mielőtt a múlt hét péntekén a nyilvánossághoz fordultak volna. Mivel azonban a szükséges patch-ek még nem készültek el, ezért a cég úgy döntött, hogy csak minimális mennyiségű információt tesz közzé webhelyén a sebezhetőségekről. Emellett az eEye saját maga is teszteléseket folytat, hogy kiderítse, mely platformok érintettek a sérülékenységben, és melyek nem.

Az IT-biztonsággal foglalkozó cég közlése szerint a Microsoft visszajelzett számukra, melyben elismerték a hiba meglétét és valós veszélyét; arról azonban nem kaptak tájékoztatást, mikorra születhet meg a javítás. Minden valószínűség szerint a szokásos, havi rendszerességgel jelentkező patch-ciklus során juthatnak majd hozzá az internetezők. Redmond szűkszavú közlése szerint eddig nem érkezett hír olyan felhasználókról, akik ennek a hibának áldozatul esve kerültek volna kiszolgáltatott helyzetbe.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés