Connect with us

technokrata

Kritikus hibák az Internet Explorerben és az Outlookban

Dotkom

Kritikus hibák az Internet Explorerben és az Outlookban

Az eEye Digital Security komoly biztonsági résekre bukkant a két microsoftos szoftverben.

Az eEye bejelentése szerint a sebezhetőségek távoli kódfuttatást tesznek lehetővé a védtelen rendszeren, anélkül, hogy ehhez a felhasználónak bárminemű beavatkozást kellene tennie; azaz automatikusan kihasználható. Az IT-biztonsággal foglalkozó cég tájékoztatása szerint a hiba nem teszi lehetővé internetes férgek terjedését, de a veszély (a rendszeren hátsó kaput nyitó) trójai programok képében akkor is ott leselkedik a felhasználókra. Az internetező már akkor is megfertőződhet, ha egy olyan weboldalra látogat el, ami ártalmas kódot tartalmaz, és csupán átkattint egy reklámcsíkon, hangzott a cég figyelmeztetése.

Jó pár nappal korábban értesítették már a Microsoftot arról, hogy az Outlook és az Internet Explorer alapértelmezett telepítése veszélyt hordoz magában, mielőtt a múlt hét péntekén a nyilvánossághoz fordultak volna. Mivel azonban a szükséges patch-ek még nem készültek el, ezért a cég úgy döntött, hogy csak minimális mennyiségű információt tesz közzé webhelyén a sebezhetőségekről. Emellett az eEye saját maga is teszteléseket folytat, hogy kiderítse, mely platformok érintettek a sérülékenységben, és melyek nem.

Az IT-biztonsággal foglalkozó cég közlése szerint a Microsoft visszajelzett számukra, melyben elismerték a hiba meglétét és valós veszélyét; arról azonban nem kaptak tájékoztatást, mikorra születhet meg a javítás. Minden valószínűség szerint a szokásos, havi rendszerességgel jelentkező patch-ciklus során juthatnak majd hozzá az internetezők. Redmond szűkszavú közlése szerint eddig nem érkezett hír olyan felhasználókról, akik ennek a hibának áldozatul esve kerültek volna kiszolgáltatott helyzetbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd