Connect with us

Elemzők szerint az EMC már ötödik éve vezeti a tárolószoftverek piacát

Dotkom

Elemzők szerint az EMC már ötödik éve vezeti a tárolószoftverek piacát

EMC immár az ötödik egymást követő negyedévben növelte előnyét a tárolószoftver-piac élén; 2004 negyedik negyedévében csak az első három szállító részesedése növekedett.

Az EMC Corporation, az információtárolási és tárolófelügyeleti eszközök világelső gyártója lett 2004-ben is, így a társaság immáron az ötödik egymást követő évben a tárolóeszköz-szoftverek vezető gyártója – derül ki az IDC a közelmúltban kiadott jelentéséből. Az EMC tavaly 30,9 százalékra növelte részesedését az egész világon értékesített tárolóeszköz-szoftverek bevételét illetően, nagyobb ütemben, mint az őt követő négy versenytárs. A negyedik negyedévében az EMC 31,7 százalékos bevételi aránnyal vezette a piacot, és tárolóeszköz-szoftverekből származó 2004 évi bevétele több mint kétszer gyorsabban nőtt, mint a második helyezett VERITAS és a harmadik helyezett Computer Associates eredménye, amelyek mindketten piaci részt veszítettek az egy évvel korábbi negyedévhez képest.

Howard Elias, az EMC vállalati marketingért és technológiai irodájáért felelős vezető alelnöke a következőket nyilatkozta: „Az EMC továbbra is kiemelkedik a tárolóeszközszoftver-ipar többi részvevője közül azáltal, hogy az információ életciklusának felügyeletére szolgáló iparágvezető megoldásokat kínál vásárlóinak az egész világon. Szoftver-üzletágunk tovább fejlődött 2004-ben, a szoftverpiac minden szegmensében erős növekedést regisztrálhattunk. 2004-ben megerősítettük pozíciónkat a szoftverpiacon és biztosak vagyunk benne, hogy továbbra is vásárlóinknak komoly értéket kínálva haladhatunk előre.”

A 2004-es év és a negyedik negyedév legfontosabb számai
Az IDC arról számolt be, hogy 2004-ben és a negyedik negyedévben továbbra is az EMC vezette a tárolóeszközszoftver-piac két leggyorsabban növekvő – a tárolóeszköz-erőforrások felügyeletére (SRM) és a tárolt adatok replikációjára szolgáló szoftverek – szegmensét. A negyedik negyedévben az EMC 55,2 százalékos bevételi aránnyal vezetett az SRM szoftverek szegmensében, és részesedése több mint ötször gyorsabban nőtt, mint a 2. helyezett VERITAS-é. Szintén növelte előnyét az EMC a replikációs szoftverek szegmensében a negyedik negyedév során: a bevételt illetően a részesedése 43,4 százalékra nőtt, több mint négyszer gyorsabban, mint legközelebbi versenytársáé. A biztonsági mentési és a helyreállítási szoftverek szegmensében az EMC 22,4 százalékkal növelte a negyedik negyedévben az eredményét, ez a legnagyobb növekedési arány az öt legnagyobb szolgáltató között – jelentette az IDC.

Egy március hónapban megjelent IDC-jelentés úgy találta, hogy az EMC vezette 2004-ben a külső lemezes tárolóeszköz-rendszerek szegmensét is 21,1 százalékos bevételi aránnyal, és a társaság bevétele a teljes piac átlagánál mintegy négyszer gyorsabban nőtt. A negyedik negyedévben az EMC immár hatodik egymás utáni negyedévben növelte részesedését ezen a piacon, nagyobb növekedést felmutatva, mint a következő hat legnagyobb szállító.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő