Connect with us

technokrata

Újabb hibák a Symantec antivírus szoftverében

Dotkom

Újabb hibák a Symantec antivírus szoftverében

A héten kapott nyilvánosságot, hogy újabb sebezhetőségekre bukkantak a vállalat vírusirtó alkalmazásában.

A Norton Antivirus-ban talált sebezhetőségek szolgáltatásmegtagadással járó támadást okozhatnak, számolt be a felfedezésről a Symantec, saját weboldalán. Mivel a NAV a Norton Internet Security és a Norton System Works része is egyben, ezért mindhárom szoftver érintett az ügyben, melynek során a számítógépek – amennyiben megtámadják őket, és még nem rendelkeznek a szükséges javításokkal – teljesítménye nagy mértékben lecsökkenhet, vagy akár rendszerösszeomláshoz is vezethet a behatolás. A Symantec termékek közül a 2004-es és a 2005-ös változatok érintettek.

Mindkét hibára Japánban bukkantak rá. Az elsőt egy, a helyi kormányzattal közeli kapcsolatban álló csoportosulás, az Information-Technology Promotion Agency of Japan fedezte fel az Autoprotect funkcióban. Egy speciális feltételeknek megfelelően létrehozott állomány ellenőrzésekor az Autoprotect hibás működése miatt a szoftver egyszerűen lefagyhat. A második hibára a Japan Computer Emergency Response csapata bukkant rá. Ezen ismeretek birtokában DoS-támadás indítható a Norton Antivirus-szal bíró gépek ellen, azok Smartscan funkciójának gyengesége miatt. Igaz, ez utóbbit csak akkor lehet kihasználni, ha valaki engedélyezett hozzáféréssel rendelkezik a célpont számítógéphez.

Amint arról a Symantec beszámolt, eddig nem érkezett arról jelentés, hogy valaha is kihasználták volna a fenti két sérülékenységet. Habár mindkét hiba alacsony hatásúnak minősíttetett, érdemes az „őket” javító patch-eket beszerezni. Ez egyébként az előfizetők számára az automatikus Liveupdate szolgáltatás révén a legtöbb felhasználónál már megtörtént.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő