Connect with us

technokrata

Új Gateway szélesképernyős notebook

Dotkom

Új Gateway szélesképernyős notebook

Nem adja olcsón legújabb, 15,4 colos képátlóval bíró noteszgépét az amerikai forgalmazó, ennek viszont komoly teljesítménybeli előnyei vannak.

A Gateway M460X 15,4 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-je a modell leginkább kézzelfogható jellemzője. A kijelző 1200×800 pixeles felbontásra képes, ami dokumentumok olvasgatására talán nem a legideálisabb, viszont filmek nézésénél már annál előnyösebb a nyújtott alak. Annak érdekében, hogy a notebook ne csak a videomegjelenítés terén jeleskedhessen, a forgalmazó az egyik legerősebb, 770-es Pentium M processzort helyezte el a kis készülék alaplapjában. Ez utóbbi lapka 2,13 GHz-es órajellel és 533 MHz-es FSB-vel rendelkezik.

Ha már szó esett az LCD-ről, meg kell említeni az alá dolgozó grafikus vezérlőt is: a kanadai Ati X600-as Radeonja igyekszik kiszolgálni a kijelzőt. Habár az 512 MB-nyi (DDR2 SDRAM) operatív tárral bíró noteszgép valamivel több mint 2000 dolláros ára sokakat elriaszthat, de a fenti paraméterek is azt mutatják, hogy a teljesítmény terén nem sok kompromisszumra képes felhasználókat célozta meg a Gateway. Ezek után talán nem meglepő, hogy egy minden DVD-formátum írását támogató optikai meghajtó is a konfiguráció része. Winchesterének kapacitása 80 GB.

Négy darab 2.0-s USB porttal és egy Firewire csatlakozóval is ellátta a gyártó az eszközt, és természetesen a Centrino platformos kialakítástól megszokott módon vezetékmentes hálózati csatlakozásra is lehetőség van: a 802.11b/g szabványoknak tesz eleget az integrált hálókártya. A Windows XP Processional operációs rendszerrel ellátott, 3 kilogrammnál valamivel nehezebb notebook körülbelül 3,5 órás működésre képes. Igaz, ebben a családban már láttunk ennél sokkal többet is: ahogyan arról mi is beszámoltunk, a 460XL akár 10 óráig is használható egyfolytában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom