Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet- és telekommunikációs szolgáltatók az online hackelés ellen

Dotkom

Internet- és telekommunikációs szolgáltatók az online hackelés ellen

Távközlési vállalatok, Internet-szolgáltatók, készülékgyártó cégek, egyetemek és hosting szolgáltatást nyújtó szervezetek csatlakoztak egységbe az internetes támadások ellen.

A „Fingerprint Sharing Alliance” nevet kapott szövetség tagjai (nevével ellentétben) nem ujjlenyomatokat cserélnek egymással, hanem az online támadások jellemzőit osztják meg egymás között. Az információgyűjtés többnyire amúgy is automatikusan megy a fent említett cégek, szervezetek saját berkeiben; a szövetségbe való belépéssel ezeket az adatokat, információkat teszik általánosan elérhetővé a többiek számára. Például egy korábbi denial of service támadás karakterisztikáját elmentik, leellenőrzik, hogy az nem eseményvezérelt-e, majd megosztják a tudást a többiekkel, akik „tanulhatnak” az esetből anélkül, hogy saját maguknak is el kellett volna szenvedniük a támadást.

Maga a Fingerprint Sharing Alliance elnevezés onnan szármatik, hogy a számos adatot, mint egyedi ujjlenyomatot gyűjtik össze, ami alapján azonnal meghatározható, melyik támadásról van szó. Ennek alapján hatékonyan lehet védekezni, ha például ezeket az adatokat villámgyorsan eljuttatják az Internet-szolgáltatóknak, akik megakadályozhatják a támadás kiterebélyesedését.

Természetesen ezek az információk napjainkban és a múltban is cserélődtek a cégek között, de nem olyan rendszeresen és szervezetten, ahogyan az a jövőben megvalósulhat, ennek a kezdeményezésnek köszönhetően. Hagyományosan az IT-biztonsággal foglalkozó kollégák ismeretségei, személyes kapcsolatai révén terjedtek a fontos adatok, ami korántsem volt elég hatékony módszer.

Olyan nagy nevek találhatók a Fingerprint Sharing Alliance tagjai között, mint például a BT, a Cisco, az Earthlink, az MCI vagy a Planet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés