Connect with us

technokrata

Internet- és telekommunikációs szolgáltatók az online hackelés ellen

Dotkom

Internet- és telekommunikációs szolgáltatók az online hackelés ellen

Távközlési vállalatok, Internet-szolgáltatók, készülékgyártó cégek, egyetemek és hosting szolgáltatást nyújtó szervezetek csatlakoztak egységbe az internetes támadások ellen.

A „Fingerprint Sharing Alliance” nevet kapott szövetség tagjai (nevével ellentétben) nem ujjlenyomatokat cserélnek egymással, hanem az online támadások jellemzőit osztják meg egymás között. Az információgyűjtés többnyire amúgy is automatikusan megy a fent említett cégek, szervezetek saját berkeiben; a szövetségbe való belépéssel ezeket az adatokat, információkat teszik általánosan elérhetővé a többiek számára. Például egy korábbi denial of service támadás karakterisztikáját elmentik, leellenőrzik, hogy az nem eseményvezérelt-e, majd megosztják a tudást a többiekkel, akik „tanulhatnak” az esetből anélkül, hogy saját maguknak is el kellett volna szenvedniük a támadást.

Maga a Fingerprint Sharing Alliance elnevezés onnan szármatik, hogy a számos adatot, mint egyedi ujjlenyomatot gyűjtik össze, ami alapján azonnal meghatározható, melyik támadásról van szó. Ennek alapján hatékonyan lehet védekezni, ha például ezeket az adatokat villámgyorsan eljuttatják az Internet-szolgáltatóknak, akik megakadályozhatják a támadás kiterebélyesedését.

Természetesen ezek az információk napjainkban és a múltban is cserélődtek a cégek között, de nem olyan rendszeresen és szervezetten, ahogyan az a jövőben megvalósulhat, ennek a kezdeményezésnek köszönhetően. Hagyományosan az IT-biztonsággal foglalkozó kollégák ismeretségei, személyes kapcsolatai révén terjedtek a fontos adatok, ami korántsem volt elég hatékony módszer.

Olyan nagy nevek találhatók a Fingerprint Sharing Alliance tagjai között, mint például a BT, a Cisco, az Earthlink, az MCI vagy a Planet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő