Connect with us

technokrata

100 ezer számítógépet irányított egyedül – hackert fogtak Kínában

Dotkom

100 ezer számítógépet irányított egyedül – hackert fogtak Kínában

A rizs hazájában rengeteg vírusíró, hacker tevékenykedik – egynek a minap bukkantak a nyomára.

Még a múlt hónap végén számolt be az ország Nemzetbiztonsági Minisztériuma, hogy a Kína északi részén található Tangsanban letartóztattak egy általuk egyszerűen csak hackernek titulált embert. Az internetező ellen felhozott vád szerint több mint 100 ezer számítógépbe tört be, automatizált működésre képes szoftvere révén. A számítógépes vírussal azért épített ki magának ilyen nagyméretű hálózatot, hogy azt csoportos támadásra használhassa fel más rendszerek ellen.

A kínai hatóságok jelentése szerint számos online támadás volt köthető a PC-k ezen csoportjához, s így került a figyelem középpontjába a nemrég letartóztatott cyberbűnöző. A komputerek nem mindegyike volt kínai: a 100 ezer számítógép közül körülbelül 60 ezer tartózkodott a Föld legnagyobb népességével bíró országban. Az azonban meglepte a hatóságokat, hogy nem egy kormányzati vagy egyéb szempontból fontos PC is az internetes támadó „farmjához” tartozott.

Amint arról nemrég beszámoltunk, egyre komolyabb problémát jelentenek az úgynevezett botnetekbe tömörülő számítógépek. A német Aachen Egyetem IT-biztonsággal foglalkozó szakembereinek elemzése szerint az úgynevezett (ro)botok, azaz a hackerek által irányított, online hálózatba szervezett számítógépek száma minden erőfeszítés ellenére mára meghaladta az egymilliót. A „botnet probléma” komolyabb fenyegetést jelent minden korábbi elképzeléshez képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom