Connect with us

Revolution: 1 forintos szoftver: akcióból konstrukció

Dotkom

Revolution: 1 forintos szoftver: akcióból konstrukció

A kis- és középvállalati szektor szoftverfinanszírozását segítendő kedvező szoftverbérletet vezetett be integrált ügyviteli és CRM rendszerére a Revolution.

A Revolution Software 2005. áprilisától állandó konstrukcióvá tette a kedvező fizetési feltételeket nyújtó szoftverbérletet, amely elsősorban a kezdeti tőkehiány leküzdésére nyújt lehetőséget a kis- és középvállalatoknak. A KKV-szektor fejlődésének egyik legnagyobb akadálya a beruházásra fordítható tőke hiánya, amit a szoftverfejlesztéssel és forgalmazással foglalkozó vállalat 2004. november és 2005. február között kínált szoftver-licencelési akciójának sikere is igazol. A konstrukció keretében a cég az Iroda++ integrált ügyviteli és CRM Partnerkezelő rendszerét alacsony kezdeti költségek mellett két éves bérleti szerződés aláírásával vehették igénybe az ügyfelek, a két év lejártakor pedig jelképes összegért – 1Ft-ért – került a szoftver a cégek birtokába. Az akció sikere megmutatta, hogy folyamatos igény mutatkozik az alacsony kezdeti költségekkel bevezethető ügyviteli rendszerek iránt, ezért döntött a Revolution a kedvező bérleti konstrukció állandóvá tételéről.

A Revolution szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. Ennek szellemében a vállalat először 2003. utolsó hónapjaiban kínált kedvező szoftverbérleti konstrukciót a KKV szektor számára, amelynek keretében a cégek kedvezményes havidíj fejében juthattak hozzá az ügyviteli szoftverekhez, amennyiben vállalták, hogy legalább két évig használják azt. Ez az ár a hagyományos licenc- és követési díjat is tartalmazó változattal megegyező módon magában foglalja a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabálykövetést is.

A Revolution nyilvántartása szerint 2003-hoz viszonyítva 2004-2005-ben megkétszereződött azok száma, akik az említett konstrukcióban jutottak ügyviteli szoftverhez. Ez arra ösztönözte a vállalatot, hogy folyamatos lehetőséget teremtsen a vállalkozásoknak kedvező fizetési feltételeket biztosító bérleti konstrukció igénybe vételére. A havi bérleti díj összege a megállapodott licencérték 4+3%-a (CRM rendszer esetében 3%-a), amely a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabály-követést is tartalmazza.

A hazai kis- és középvállalati szektor versenyképességének erősítését szolgáló informatikai fejlesztések elmaradásának egyik legjellemzőbb oka a beruházásokhoz szükséges kezdeti tőke hiánya. Mindezt a KKV szektor cégeinek szoftverhasználati mutatói is igazolják. A Revolution 2004-ben készült felmérése szerint a hazai üzleti szolgáltató szektor kisvállalatainak több mint fele (57%-a) még számlázó szoftverrel sem rendelkezik, holott jelentős részüknek már birtokában van személyi számítógép. A számlázószoftverek használatánál még rosszabb a helyzet az elektronikus levelezés esetében: még a számítógéppel rendelkező cégeknek is csupán 32%-a rendelkezik e-mail címmel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom