Connect with us

Hirdetés

technokrata

F-Secure: interjú Kalle Korpival

Dotkom

F-Secure: interjú Kalle Korpival

Az F-Secure termékei számos területen kínálnak újdonságot a konkurens termékekkel összehasonlítva.

Szerkesztőségünk Kalle Korpival, az F-Secure Service Provider Solutions üzletág igazgatójával beszélgetett, aki egy konferencia alkalmából tartózkodott Budapesten. A finn cég Magyarországon is elérhető „Security as a Service” megoldása Európában piacvezető a szolgáltatásként nyújtott kliensoldali biztonsági megoldások körében.

Terminal: – Pontosan milyen védelmi funkciókat lát el a „Security as a Service” nevű szolgáltatás csomagjuk?

Kalle Korpi: – A megoldás az F-Secure hagyományosnak tekinthető vírusvédelmi és spamszűrő funkcióit, valamint tűzfalat és szülői felügyelet funkciókat tartalmaz. Ezenkívül a Magyarországon jelenleg még meglehetősen elterjedt betárcsázós internetezők számára is védelmet kínál az emelt díjas számokkal elkövetett csalások ellen.

Terminal: – Biztonsági szolgáltatásukat Internet-szolgáltatókon keresztül forgalmazzák. Ez „mindössze” egy új üzleti modellt jelent vagy szerver oldali funkciókat is tartalmaz a rendszer?

Kalle Korpi: – Valóban, a termékcsomag főbb részei külön is megvásárolható kliensoldali szoftverek, így a „plusz” abban rejlik, hogy a felhasználók mindezt az Internet-szolgáltatójuktól kapják, aki a konfiguráció során a szoftvert fel is telepíti az előfizető gépére. Ez egy fajta plusz szolgáltatás az előfizetés mellé. Mindemellett azonban a megoldás tartalmaz szerveroldali funkcionalitást is: először is az automatikus frissítést említeném, amely a felhasználó válláról minden terhet levesz, mindamellett, hogy rendkívül gyors is, hiszen a letöltés közvetlenül a szolgáltató szerveréről történik. Ezenkívül az F-Secure fejlett szerveroldali autentikációs rendszert is kínál, amely mind a szolgáltató, mind a felhasználó szempontjából hasznos funkció.

Terminal: – A fent említett funkciók már jó ideje elérhetőek a piacon számos gyártón keresztül. Technikailag szolgál valamilyen újdonságokkal az F-Secure megoldása?

Kalle Korpi: – Az F-Secure termékei számos területen kínálnak újdonságot a konkurens termékekkel összehasonlítva, ám az ISP (Internet Service Provider) üzletágunk által összeállított megoldások ezekhez elsősorban nem technológiát tesznek hozzá. A mi feladatunk a rendelkezésre álló technológiákból olyan megoldáscsomag kialakítása, amely megoldja az Internet-szolgáltatók és a hozzájuk kapcsolódó otthoni felhasználók biztonsági problémáit. A Personal Expressz abban egyedi, hogy eljut a felhasználóhoz és kielégíti az igényeit anélkül, hogy neki bármit is tennie kellene.

Terminal: – Az értékesítési mutatók alátámasztják az állítását, hiszen az F-Secure ISP üzletágának bevételei tavaly megkétszereződtek.

Kalle Korpi: – Igen, tavaly 137 százalékos növekedést értünk el, és bevételeink meghaladták a nyolc és fél millió eurót. 2004 vége a tizenötödik olyan negyedévünk volt, amelyben 20 százalékot meghaladó növekedést értünk el.

Terminal: – Úgy tudjuk Európában piacvezetők az ISP biztonsági megoldások területén. Milyen terveik vannak Európán kívül?

Kalle Korpi: – Az F-Secure ISP üzletága nemrég jelent meg az Észak-Amerikai kontinensen, ahol igen rövid idő alatt szép sikereket ért el. Alig hat hónap alatt piacvezetők lettünk Kanadában és az USA-ban is jelentős ügyfelekre tettünk szert. Sokat várok a Japán irodánktól is.

Terminal: – A magyar felhasználók hol találkozhatnak az F-Secure megoldásával?

Kalle Korpi: – Magyarországon az Axelero Internet Biztonság nevű csomagja tartalmazza cégünk megoldáscsomagját. Épp a napokban volt egy éve, hogy a magyar felhasználók előfizethetnek rá.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés