Connect with us

technokrata

Az Oracle megvette az Oblixet

Dotkom

Az Oracle megvette az Oblixet

Az Oracle az Oblix felvásárlásával kibővíti integrált biztonsági és identitáskezelési szolgáltatásait.

Az Oracle bejelentette, hogy véghezvitte az eddig magántulajdonban lévő Oblix szoftvercég felvásárlását, amely identitás alapú biztonsági megoldásokat fejleszt heterogén számítógépes környezetekhez.

Az Oblix 1996-ban a kaliforniai Cupertinóban alakult, és vezető szerepet vívott ki az úgynevezett identitáskezelő szoftverek fejlesztésében, amelyek átfogó webes hozzáférés-szabályozást biztosítanak olyan funkciókkal, mint például az egyszeri bejelentkezés (SSO), illetve a felhasználói identitások és engedélyek kezelése. Az Oblix más biztonsági és a hatósági előírások érvényesítését szolgáló megoldásokat is kínál.

Az Oblix technológiája jól kiegészíti az Oracle Application Server 10g részét képező Oracle Identity Management modulban jelenleg elérhető identitáskezelési és hozzáférés-felügyeleti megoldásokat.

A Gartner a piacvezetők szegmensébe sorolja az Oblixot
2004 júniusában a Gartner az extranetes hozzáférés-felügyeleti megoldásokat értékelő, 2004. első félévi „Magic Quadrant” elemzésében az Oblixot a „piacvezető” szegmensbe sorolta. A Gartner szerint „a cégfelvásárolások és a különböző funkciók alkalmazáscsomagokba szervezése miatti termékintegráció hatására a korábban részterületi megoldásnak számító identitáskezelés és hozzáférés-felügyelet egyre inkább a vállalati infrastruktúra szerves részévé válik.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle