Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: egyre bővülő MVP közösség a felhasználók támogatására

Dotkom

Microsoft: egyre bővülő MVP közösség a felhasználók támogatására

A február végén megrendezett második regionális MVP Nyílt Napok során a címet birtokló informatikusok találkozhattak egymással és a Microsoft képviselőivel.

A Prágában megrendezett második EE/MEA MVP Nyílt Napok keretében a Microsoft 100 MVP (Most Valuable Professional) szakértőt látott vendégül a kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió 28 országából. A rendezvény során a régió MVP-i technikai előadásokon vehettek részt, megismerkedhettek a legújabb technológiákkal, valamint lehetőségük nyílt elbeszélgetni a Microsoft képviselőivel.

Az MVP címet a Microsoft azoknak a szakértőknek ítéli oda, akik elméleti tudásukat és gyakorlati tapasztalataikat önkéntesen és aktívan megosztják a felhasználókkal, a világ különféle online és „offline” közösségeivel.

A Microsoft az 1990-es évek elején indította el az MVP Awards Programot, hogy elismerje a nagyközönség azon tagjainak munkáját, akik idejüket és tekintélyes műszaki szakértelmüket a többi felhasználó megsegítésére, támogatására fordítják. A Microsoft MVP címet azok a szakértők kapták, akik a legkiemelkedőbb teljesítménnyel járultak hozzá az online és ”offline” technikai közösségeken belül elérhető ismeretekhez.

A legtöbb MVP már több mint 15 éves technikai tapasztalatra tekinthet vissza saját szakterületén. A címmel rendelkező szakértők között vannak publikáló szerzők, Microsoft-termékhez kapcsolódó webhely üzemeltetők, nyilvános előadók, oktatók és professzionális fejlesztők is.

A kelet-európai térségben két éve, a közel-keleti és afrikai régióban három éve indították el az MVP programot. Ezidáig a Közel-Keleten és Afrikában 67-en, Kelet-Európában 65-en, nyerték el a megtisztelő címet. Világviszonylatban több mint 2600 MVP létezik, akik 81 országot és 32 nyelvet képviselnek.

Az MVP program Magyarországon 2003 nyara óta működik, jelenleg hét MVP címmel rendelkező szakértő van hazánkban, ők a www.technetklub.hu technikai online fórumon való aktivitásukért lettek megválasztva. Az MVP cím egy évre szól és az előző évi tevékenységek alapján kerül kiosztásra.

A prágai MVP Nyílt Napok kiváló alkalom volt arra, hogy az azonos régióbeli MVP-k összegyűjtsék és összefoglalják a különféle közösségekkel zajló párbeszédben felmerülő véleményeket, és ezt megfelelő formában továbbítsák a Microsoft felé. E mellett az MVP-knek lehetőségük nyílt személyes kapcsolatok kialakítására, és megvitatták a földrajzi régiókon átívelő párbeszéd fenntartásának lehetőségeit.

„A szakmai tartalom, és a számos technikai újdonság mellett az esemény legnagyobb jelentőségét abban látom, hogy egy kicsit kimozdította a résztvevőket abból Internet központú „online világból”, amelyben nap mint nap élünk, és lehetőségünk nyílt valós emberi kapcsolatok kialakítására. Ezentúl az e-mail címek, becenevek sokkal többet mondanak majd számomra, hiszem azokhoz egy arc, egy ember is társul majd.” – mondta Subicz Péter, Windows Server System – Exchange Server MVP.

A két napos program során a résztvevők különböző technikai és fejlesztői témájú előadásokat hallgathattak meg, többek között olyan témákról, mint a mobil technológiák terjedése, a Visual Studio 2005, az Exchange Server, a Cluster technológiák, illetve az Internet Explorer 7.0 újdonságai. A program keretében sor került a Culminis nevű nemzetközi kezdeményezés bemutatására is, amelynek célja az MVP-k és a megoldásszállítók együttműködésének kialakítása.

„A Nyílt Napokon lehetőségünk volt személyesen találkozni és beszélgetni redmondi Visual Studio fejlesztőkkel, akik bemutatták, jelenleg hol tart a termék a fejlesztésben, mi várható a következő Beta változatban, és előreláthatólag mi az, amit a végleges Visual Studio 2005 fog tudni. Az esemény óriási lehetőség volt számunkra, hiszen közvetlenül a Microsoft szakemberitől kaphattak részletes információkat, így azoktól az emberektől hallhattunk az egyes termékekről, megoldásokról, akik tényleg a leginkább kompetensek a témában.” – nyilatkozta Soczó Zsolt ASP.NET MVP.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés