Connect with us

technokrata

Hivatalos patch, ami belassítja a Windows-t

Dotkom

Hivatalos patch, ami belassítja a Windows-t

A Microsoft elismerte, hogy egy, a régebbi Windows-okhoz kiadott javítás problémákat okozhat.

A Windows 98, 98 SE és Me operációs rendszerek alatt a januárban kiadott patch-ek egyike, a KB891711-es jelzésű több felhasználónál is gondot okoz. A Microsoft több jelentést kapott az esettel kapcsolatban, nyilatkozta Jerry Bryant, a vállalat Security Response Centerének képviseletében. A redmondi szakember megerősítette a bejelentések igazát, s közölte: jelenleg azon dolgoznak, hogy megoldást találjanak a problémára.

Több hozzászólásban is arról panaszkodtak egyes Windows-os felhasználók, hogy egy régóta fennálló, az Internet Explorert érintő hibáról van szó. Az erre kiadott patch feltelepítése után a számítógép akár le is fagyhat, de enyhébb esetekben is jelentősen belassulhat a számítógép működése. Ennek ellenére a Microsoft közleményében nem javasolja a javítás eltávolítását, mert ha azt a felhasználó megteszi, akkor visszaáll a korábbi, sebezhető állapot.

A hivatalos közlés szerint múlt péntekig nem érkezett arról jelentés, hogy a fenti három operációs rendszeren valaha is kihasználták volna azt a sebezhetőséget, amit a hibás patch javít.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle