Connect with us

Egységesített a MasterCard és a Visa

Dotkom

Egységesített a MasterCard és a Visa

MasterCard „Pay Pass” nyelven beszélnek.

Egységes kommunikációs protokoll bevezetésében egyezett meg a MasterCard International és a Visa International. A legnagyobb amerikai kibocsátó bankok támogatásával létrejött megállapodás a MasterCard „Pay Pass” ISO/IEC 14443 szabvány specifikációját fogadta el a rádiófrekvencián működő (kontaktusnélküli) kártyaprogramok egységes alapra helyezésében.

A megállapodás értelmében a kontaktusnélküli kártyák és terminálok – melyek a MasterCard „Pay Pass” és a Visa Contacless termékeit egyaránt támogatják – ezentúl egységes szabályoknak és teszt-eljárásoknak tesznek eleget.

„Az egységesítés a beszállítói lánc minden résztvevőjének előnyös.” – mondta Art Kranzley, a MasterCard International e-Business divíziójának vezetője. „A kereskedők ugyanis több plasztikmárkát fogadhatnak el, és a terminálbeszállítók eszközfejlesztésének ideje és költsége rövidül, így termékeiket gyorsabban értékesíthetik.”

„Az EMV szabványon alapuló egységes protokoll az első lépést jelenti a kontaktusnélküli fizetési rendszerek további fejlesztésében.” – mondta Gaylon Howe, a Visa International Globális Termékplatformok divíziójának alelnöke. „Az egységes protokollon alapuló alkalmazások támogatása felgyorsítja az elektronikus fizetések irányába történő elmozdulást, és több lehetőséget kínál a fogyasztóknak.”

A kontaktusnélküli fizetések nagyobb kényelmet biztosítanak a kártyabirtokosoknak, és ideális megoldásnak bizonyultak olyan környezetben, ahol sokat számít a fizetés gyorsasága, mint például gyorséttermekben, benzinkutaknál, gyógyszertárakban, szupermarketekben és mozikban. A kontaktusnélküli fizetés továbbá biztonságosan kiterjeszthető az étel- és italárusító automatákra, valamint a parkolóórákban való alkalmazásra.

Az Egyesült Államokban már több ezer McDonald´s, továbbá a Sheetz lánc mind a 350 üzlete fogadja el MasterCard „Pay Pass” kártyákat. További tesztek folynak Japánban, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken, valamint megtörtént az első európai „Pay Pass” tranzakció is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom