Connect with us

technokrata

GVH: az Educatio ügyben a jogorvoslati eljárás megszűnt

Dotkom

GVH: az Educatio ügyben a jogorvoslati eljárás megszűnt

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottságnál kezdeményezett jogorvoslati eljárást visszavonták.

Az Educatio Kht. a chipkártya alapú országos informatikai rendszer kialakítása, kártyaelfogadó infrastruktúra kiépítése az általános és a középfokú oktatási intézményekben, valamint körülbelül 600.000 darab chipkártya és 2,5 millió darab igazolvány legyártása tárgyában kiírt gyorsított tárgyalásos eljárás részvételi felhívása 2005. február 4-én jelent meg az Európai Unió Hivatalos lapjában.

A Gazdasági Versenyhivatal Közbeszerzések Tanácsába delegált munkatársa a 2005. március 1-jén kezdeményezett hivatalból indítandó jogorvoslati eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a közbeszerzési eljárás vélelmezhetően jogsértő volta miatt. A beadványban hangsúlyozta, hogy a gyorsított eljárás feltételei között nem biztosítható a potenciális ajánlattevők piachoz jutásának esélyegyenlősége, és a pályázatban megjelölt rövid idő alatt nem lehetséges szakmailag megalapozott ajánlatot készíteni. A közbeszerzési eljárás rendkívüli sürgőssége indokolhatja a gyorsított eljárást, de a közbeszerzésekről szóló törvény rendelkezése szerint ez a helyzet nem eredhet az ajánlattevő késlekedéséből. A Közbeszerzések Tanácsának tagja kérte a Döntőbizottságot, hogy a vélelmezett jogsértés megállapításáig függessze fel az Educatio Kht. közbeszerzési eljárását, jogsértés esetén annak megállapítását és bírság kiszabását.

A beadvánnyal kezdeményezett jogorvoslati eljárást a Döntőbizottság megindította. Az Educatio Kht. az ügyben tett érdemi észrevételében kérte a jogorvoslati eljárás megszüntetését. Indoklásként előadta, hogy az ajánlatkérő a szerződés megkötésére képtelenné vált, és ez okból a közbeszerzési eljárást eredménytelenné nyilvánította. Az ajánlatkérő közlését tudomásul véve a GVH munkatársa elállt az eljárás kezdeményezésétől. A Közbeszerzési Döntőbizottság a jogorvoslati eljárást megszüntette, mivel a hivatalból indított eljárásra okot adó körülmény már nem állt fenn.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle