Connect with us

technokrata

RFID technológia a világ legnagyobb síparadicsomának szolgálatában

Dotkom

RFID technológia a világ legnagyobb síparadicsomának szolgálatában

A Dolomiti Superski konzorcium Oracle alapú megoldása megkönnyíti a téli sportokat kedvelők életét.

Sorban állás nélküli síelés, teljesen szabad mozgás a Dolomitok tizenkét völgyének pályái között – ez mára valósággá vált a 12 helyi üdülőkörzetet tömörítő Dolomiti Superski konzorcium által létrehozott, fejlett jegykezelő rendszernek köszönhetően. Az innovatív megoldás a CAP és az Axess cégekkel közös fejlesztésben, az Oracle alaptechnológiájára építve valósult meg.

A sípályabérletek immár akár az Interneten is megvásárolhatók, így a pályákon a várakozási időt sikerült tovább csökkenteni. A rendszer a síelőknek rádiófrekvenciás jelekkel kommunikáló, RFID-címkékkel ellátott, díjmentes kártyákat bocsát ki, amelyeken a Dolomiti Superski vagy az egyes síliftkezelők által kibocsátott különböző síbérletek adatai tárolhatók a napijegyektől kezdve az egész szezonra szóló bérletekig. Ez azt jelenti, hogy a síelők anélkül használhatják a sílifteket a Dolomiti Superski összes pályáján, hogy jegyeiket minden egyes alkalommal leolvasóba kellene tenniük vagy síbérletet kellene felmutatniuk.

Az egyidőben a térségben síelők száma főszezonban akár a négymilliót is elérheti. A tucatnyi völgy létesítményeit működtető vállalkozások az Interneten keresztül csatlakoznak a rendszerhez. Figyelemmel követhetik az eladott bérletek számát, a síelők adatait, a síútvonalak típusait és az egyes síelők pályák közötti mozgását. A rendszer – azonkívül, hogy lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy gyorsabb, pontosabb és átfogóbb képet kapjanak üzleti teljesítményükről – baleset vagy vészhelyzet esetén kritikus fontosságú adatokat szolgáltathat a bajba jutott síelő helyzetéről is.

A helyi rendszerek az RFID-síbérletek elhaladásakor rögzítik az adatokat, majd közvetlenül az Oracle-adatközpontba továbbítják azokat, ahol a rendszer a sípályákról származó összes információt tárolja.

A rendszer számos előnnyel jár a sílift-üzemeltetők számára is: pontosabb adatokat kaphatnak a pályákat használó síelők számáról és síelési szokásaikról, ezenkívül bármely síbérlet azonnal letiltható, ha elvesztették vagy jogosulatlanul használják. A rendszer új távlatokat nyit meg az üzemeltetők előtt, akik elemezhetik a felhasználók szokásait, és olyan új szolgáltatásokat vezethetnek be, melyek révén a Dolomitokban eltöltött síüdülés még vonzóbbá és élvezetesebbé tehető.

A jegykiadó rendszerrel a kapcsolatot meglévő helyi technológiák – például GSM, GPRS, ISDN, ADSL és analóg telefonvonalak – segítségével biztosítják. Ezek a kapcsolódási pontok a nem lefedett területek esetében hidakként is szolgálnak.

Az Oracle a rendszer „finomhangolását” a CAP Spa vállalattal közösen végezte. A sokféle technológia zökkenőmentes együttműködése olyan infrastruktúrát kíván, amely egyaránt megbízható és fejlett. A CAP és a Dolomiti Superski – a megbízhatóságot szem előtt tartva – az Oracle Database Enterprise Edition adatbázis-kezelőt és az Oracle Application Server alkalmazás-kiszolgálót választotta a világ legnagyobb síparadicsoma által támasztott igények támogatására. Az Oracle által rendelkezésre bocsátott üzleti adatelemző eszközök a rendszer által összegyűjtött adatok vizsgálatát is lehetővé teszik, így az üzleti trendek bármely pillanatban nyomon követhetők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle