Connect with us

technokrata

Microsoft támogatás az esélyegyenlőség javítása érdekében

Dotkom

Microsoft támogatás az esélyegyenlőség javítása érdekében

Modern számítógépterem és támogatott képzések szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára a Microsoft támogatása révén.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány több millió forint értékű támogatást kapott a Microsoft Unlimited Potential program keretében. A támogatás révén az Alapítványnak lehetősége nyílt egy 20 fő befogadására alkalmas, modern számítógépterem komplett felszerelésére, mely a mai napon került átadásra. A támogatás emellett fedezetet biztosít bizonyos, hátrányos helyzetű emberek számára indított képzések költségeinek fedezésére, és az Alapítvány saját fejlesztésű tananyagainak továbbfejlesztésére is. Az ünnepélyes avatáson a Budapesti Politechnikum Alapítvány munkatársai, a hazai esélyegyenlőségi programok vezetői, valamint a Microsoft Magyarország képviselői vettek részt.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány a Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola non-profit szervezete, amelynek fő célja különböző esélyegyenlőségi programok beindítása. E kezdeményezések révén az Alapítvány tevékenyen részt vállal a szociális különbözőségek felszámolásában, a hátrányos helyzetű emberek kilátásainak javításában. Az Alapítvány elsősorban romáknak, állami gondozott fiataloknak, munkanélkülieknek, hátrányos helyzetű nőknek és csökkent munkaképességű embereknek nyújt képzési lehetőségeket. Ezek célja, hogy segítsék a rászorulók dolgozó társadalomba való integrációját, növeljék munkavállalási esélyeiket.

A ma átadásra került gépterem lehetőséget biztosít az Alapítvány képzésein résztvevő, szociálisan hátrányos helyzetű embereknek, hogy elsajátítsák azokat az alapvető informatikai ismereteket, amelyekre mindennapi életük során szükségük lehet, és amelyek megkönnyíthetik elhelyezkedésüket.

A Microsoft által nyújtott számítástechnikai támogatás ezen kívül abban is segít, hogy az Alapítvány legújabb oktatási programjában résztvevő – részben munkanélküli vagy a munkanélküliség veszélye által fenyegetett – vállalkozni vágyó, illetve kényszervállalkozó nők korszerűen, informatikai támogatással (MS Office, Internet, levelező rendszerek) tanuljanak meg vállalkozást tervezni. A képzésben 100, nagyrészt a főváros szegényebb kerületeiben élő nő vesz majd részt. A programot az Európai Unió Szociális Alapja finanszírozza.

A Microsoft Corporation 2003-ban hirdette meg Unlimited Potential (Korlátlan Lehetőségek – UP) nevű globális kezdeményezését, melynek célja, hogy minden ember számára elérhetővé tegye a legmodernebb technológiákat, és a hátrányos helyzetű fiatalok illetve felnőttek számára biztosítsa az egész életen át tartó tanulás lehetőségét. Fő célkitűzése az egyes emberek, közösségek és társadalmak között lévő digitális különbségek megszüntetése, az ebből fakadó szociális szakadékok áthidalása. Az Unlimited Potential adományok révén, évente mintegy 45 ország részesül különböző támogatásokban.

Az Unlimited Potential kezdeményezés keretében a Microsoft olyan közösségi technológiai és oktatóközpontokat támogat, ahol az informatikai ismeretek átadásán van az elsődleges hangsúly, és ahol a rászorulóknak lehetőségük nyílik ezen ismeretek elsajátítására.

2004-ben, az Unlimited Potential Program révén a Microsoft Magyarország több ezer irodai és szerver szoftvert, valamint fejlesztői terméket adományozott a Magyar Teleház Szövetségnek, mely az ország kevésbé fejlett és kislélekszámú községeinek nyújt informatikai támogatást közintézményekben kihelyezett számítógép-terminálok segítségével. A Microsoft támogatása révén több mint 300 Teleház technikai felszerelését tudták korszerűsíteni.

A 2005-ös évre vonatkozó, 2004 őszén elbírált pályázati fordulóra a Microsoft Magyarország két pályázati anyagot nyújtott be. A Microsoft Corporation úgy találta, hogy a Budapesti Politechnikum Alapítvány törekvései, programjai összhangban vannak az Unlimited Potential kezdeményezés alapelveivel, és célkitűzéseivel, ezért közel 10 millió forint értékű támogatást ítélt oda a szervezet számára.

„Örülök, hogy anyavállalatunk támogatásra méltónak találta a Budapesti Politechnikum Alapítvánnyal közösen benyújtott pályázatunkat. Úgy vélem, az Alapítvány révén valóban azokhoz az emberekhez sikerül eljuttatnunk a technológiát, akik a lehető legjobban rászorulnak erre.” – mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle