Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv: 70 forint osztalék minden 100 forint névértékű törzsrészvény után

Dotkom

Matáv: 70 forint osztalék minden 100 forint névértékű törzsrészvény után

A Matáv Igazgatóságának osztalékfizetési javaslata.

A Matáv Igazgatósága megtárgyalta a Matáv Rt. és a Matáv Csoport magyar számviteli szabályok szerint készült, 2004. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek.

A Matáv – növekedési stratégiájával összhangban – végrehajtja a Telekom Montenegro többségi részesedésének akvizícióját, ám ezzel párhuzamosan a megelőző évvel azonos osztalékszintet céloz meg az eladósodottsági sáv betartása mellett. (Az osztalékpolitikában megjelölt cél, hogy a nettó adósságnak a nettó adósság + saját tőke + kisebbségi részesedésekre vetített aránya 30-40% között maradjon). A Matáv Csoport jelenlegi eredményességét és pénzügyi helyzetét figyelembe véve, a Matáv Igazgatósága a 2004. évi eredmény alapján 70 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek minden 100 Ft névértékű törzsrészvény után.

A Matáv megerősíti, hogy stratégiájának megfelelően elsődleges célja értékteremtő akvizíciók végrehajtása, így a társaság folyamatosan keresi azokat a regionális terjeszkedési lehetőségeket, amelyek megfelelnek a stratégiájában részletezett szempontoknak. Az osztalék jövőbeni szintje az esetlegesen felmerülő akvizíciós lehetőségektől, a Matáv Csoport jövőbeli pénzügyi helyzetétől valamint az általános piaci feltételektől függ.

A Matáv 2005. április 27-én tartja Éves Rendes Közgyűlését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés