Connect with us

technokrata

Matáv: 70 forint osztalék minden 100 forint névértékű törzsrészvény után

Dotkom

Matáv: 70 forint osztalék minden 100 forint névértékű törzsrészvény után

A Matáv Igazgatóságának osztalékfizetési javaslata.

A Matáv Igazgatósága megtárgyalta a Matáv Rt. és a Matáv Csoport magyar számviteli szabályok szerint készült, 2004. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek.

A Matáv – növekedési stratégiájával összhangban – végrehajtja a Telekom Montenegro többségi részesedésének akvizícióját, ám ezzel párhuzamosan a megelőző évvel azonos osztalékszintet céloz meg az eladósodottsági sáv betartása mellett. (Az osztalékpolitikában megjelölt cél, hogy a nettó adósságnak a nettó adósság + saját tőke + kisebbségi részesedésekre vetített aránya 30-40% között maradjon). A Matáv Csoport jelenlegi eredményességét és pénzügyi helyzetét figyelembe véve, a Matáv Igazgatósága a 2004. évi eredmény alapján 70 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek minden 100 Ft névértékű törzsrészvény után.

A Matáv megerősíti, hogy stratégiájának megfelelően elsődleges célja értékteremtő akvizíciók végrehajtása, így a társaság folyamatosan keresi azokat a regionális terjeszkedési lehetőségeket, amelyek megfelelnek a stratégiájában részletezett szempontoknak. Az osztalék jövőbeni szintje az esetlegesen felmerülő akvizíciós lehetőségektől, a Matáv Csoport jövőbeli pénzügyi helyzetétől valamint az általános piaci feltételektől függ.

A Matáv 2005. április 27-én tartja Éves Rendes Közgyűlését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák