Connect with us

Hirdetés

technokrata

IFS: Pápai Hús-Svéd

Dotkom

IFS: Pápai Hús-Svéd

Húsvéttól élesben üzemel a Pápai Hús Rt. svéd vállalatirányítási szoftvere.

A Pápai Hús Rt. az idei húsvétot új, korszerű vállalatirányítási rendszerének elindításával is ünnepli. A speciálisan az élelmiszeripari folyamatokra szabott fejlesztést a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező IFS végezte. Az új integrált rendszer segítségével korszerűbb alapokra helyezik a felvásárlással kapcsolatos folyamatokat, a beszerzés egészét, valamint a szállítói számlák kezelését. A fejlesztéshez a húsipari vállalat SAPARD támogatást is igénybe vett.

„Nem csupán a Pápai Hús Rt.-nek, de az iparágnak is fontos mérföldkő ez a fejlesztés. Az új rendszer bevezetésével elsősorban a szigetszerűen elhelyezkedő, meglévő szoftvereket cseréltük fel egy korszerű, integrált rendszerrel. Az IFS megoldásától a Pápai Hús Rt. erőforrásainak hatékonyabb kihasználását, továbbá versenyképessége növekedését várja. Olyan integrált rendszer került bevezetésre, mely az értékesítés, az ellátási lánc, továbbá az üzemeltetés vonalán biztosítja a leghatékonyabb működési feltételeket és a gyors megtérülést.” – mondta el Weiszbart Zsolt, az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

Az első körben bevezetett termelésirányítási és logisztikai rendszerek biztosítják az erőforrások hatékonyabb kihasználását, a szervezettség maximalizálását, továbbá a versenyképesség növekedését. Lefedik az összes felvásárlással – beleértve az élő állat felvásárlást is – kapcsolatos folyamatot, illetve a beszerzés és a szállító számlák kezelésében is komoly segítséget nyújtanak. A megoldás egy, speciálisan az élelmiszer iparágra szabott fejlesztés, mely teljes mértékben megfelel az uniós piac és az ott tevékenykedő vállalatok követelményeinek is. A vissza nem térítendő SAPARD támogatás a teljes beruházási összeg mintegy 40%-át teszi ki.

Az IFS Hungary biztosítja a hardver és szoftver elemeket, a bevezetésben pedig nem csak a magyar, hanem az IFS AB nemzetközi szakértői csapata is közreműködik. Az első fázisban bevezetett, és már éles üzemben működő modulokat mintegy 80 felhasználó használja jelenleg. A második fázisban valamennyi, a pénzügyi, logisztikai és termelésirányítási folyamatot támogató modul bevezetése is megtörténik, még a 2005-ös év folyamán.

„Az IFS számára is fontos ez a fejlesztés, hiszen az élelmiszeripar egyik kiemelt területünk. Nemzetközi csapatunk, és élelmiszeripari tapasztalataink biztosították, hogy a rendszer éles indulása zökkenőmentesen valósulhasson meg. Ez a nemzetközi szinten is egyedülálló fejlesztés fontos lépés számunkra, és minden bizonnyal egy hosszú távú együttműködés kezdete a Pápai Hús Rt.-vel.” – mondta Weiszbart Zsolt ügyvezető igazgató.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés