Connect with us

technokrata

IFS: Pápai Hús-Svéd

Dotkom

IFS: Pápai Hús-Svéd

Húsvéttól élesben üzemel a Pápai Hús Rt. svéd vállalatirányítási szoftvere.

A Pápai Hús Rt. az idei húsvétot új, korszerű vállalatirányítási rendszerének elindításával is ünnepli. A speciálisan az élelmiszeripari folyamatokra szabott fejlesztést a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező IFS végezte. Az új integrált rendszer segítségével korszerűbb alapokra helyezik a felvásárlással kapcsolatos folyamatokat, a beszerzés egészét, valamint a szállítói számlák kezelését. A fejlesztéshez a húsipari vállalat SAPARD támogatást is igénybe vett.

„Nem csupán a Pápai Hús Rt.-nek, de az iparágnak is fontos mérföldkő ez a fejlesztés. Az új rendszer bevezetésével elsősorban a szigetszerűen elhelyezkedő, meglévő szoftvereket cseréltük fel egy korszerű, integrált rendszerrel. Az IFS megoldásától a Pápai Hús Rt. erőforrásainak hatékonyabb kihasználását, továbbá versenyképessége növekedését várja. Olyan integrált rendszer került bevezetésre, mely az értékesítés, az ellátási lánc, továbbá az üzemeltetés vonalán biztosítja a leghatékonyabb működési feltételeket és a gyors megtérülést.” – mondta el Weiszbart Zsolt, az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

Az első körben bevezetett termelésirányítási és logisztikai rendszerek biztosítják az erőforrások hatékonyabb kihasználását, a szervezettség maximalizálását, továbbá a versenyképesség növekedését. Lefedik az összes felvásárlással – beleértve az élő állat felvásárlást is – kapcsolatos folyamatot, illetve a beszerzés és a szállító számlák kezelésében is komoly segítséget nyújtanak. A megoldás egy, speciálisan az élelmiszer iparágra szabott fejlesztés, mely teljes mértékben megfelel az uniós piac és az ott tevékenykedő vállalatok követelményeinek is. A vissza nem térítendő SAPARD támogatás a teljes beruházási összeg mintegy 40%-át teszi ki.

Az IFS Hungary biztosítja a hardver és szoftver elemeket, a bevezetésben pedig nem csak a magyar, hanem az IFS AB nemzetközi szakértői csapata is közreműködik. Az első fázisban bevezetett, és már éles üzemben működő modulokat mintegy 80 felhasználó használja jelenleg. A második fázisban valamennyi, a pénzügyi, logisztikai és termelésirányítási folyamatot támogató modul bevezetése is megtörténik, még a 2005-ös év folyamán.

„Az IFS számára is fontos ez a fejlesztés, hiszen az élelmiszeripar egyik kiemelt területünk. Nemzetközi csapatunk, és élelmiszeripari tapasztalataink biztosították, hogy a rendszer éles indulása zökkenőmentesen valósulhasson meg. Ez a nemzetközi szinten is egyedülálló fejlesztés fontos lépés számunkra, és minden bizonnyal egy hosszú távú együttműködés kezdete a Pápai Hús Rt.-vel.” – mondta Weiszbart Zsolt ügyvezető igazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle