Connect with us

technokrata

Félmilliárd felett az Alerant az első évben

Dotkom

Félmilliárd felett az Alerant az első évben

Jelentősen bővült a hazai BEA-partnerek száma is.

Az első éves fennállását nem régen ünneplő Alerant Informatikai Rt. sikeresen zárta a 2004-es évet, 545 millió forintos árbevétel mellett 55 millió forint adózott eredményt ért el. A bevétel teljes egészében szoftverfejlesztésből és BEA alkalmazásintegrációs termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származott.

„Külön említést érdemel support tevékenységünk növekvő, 20 százalékos részaránya. E szolgáltatásunk keretében 7×24 vagy 5×9 órában emelt színtű támogatást biztosítunk.” – nyilatkozta Szabó Tamás, az Alerant Rt. ügyvezető igazgatója. „Support szolgáltatásunkat elsősorban telekommunikációs, banki és államigazgatási ügyfelek alkalmazásaihoz nyújtottuk.” – fűzte hozzá.

A BEA Systems kompetencia központjaként az Alerant Rt. jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a BEA-termékek nemzetközi súlyának megfelelő képviselet és támogatottság jöjjön létre Magyarországon. Jelentősen bővült a hazai BEA-partnerek száma is.

„A HP – mint a BEA Systems stratégiai partnere – az Alerant megalakulásától a cég stratégiai szövetségese, de szoros együttműködés alakult ki a T-Systems-szel és a Synergon Informatika Rt.-vel is.” – mondta Ertner Iván Péter, az Alerant partnerkapcsolati vezetője. „Az Alerant idei céljai között szerepel a BEA partnerkör további bővítése, a BEA-termékekkel fejlesztő cégek széleskörű támogatása.” – tette hozzá.

Az Alerant az első évére jellemző dinamikus növekedés folytatását tervezi 2005-ben. Célja 800 millió forintos árbevétel elérése, amely közel 50 százalékos növekedést jelent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle