Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a Panasonic európai festékkazetta-újrahasznosító üzeme

Dotkom

Indul a Panasonic európai festékkazetta-újrahasznosító üzeme

Az angliai Newportban székelő Panasonic Communications Co. (U.K.) Ltd. (PCCUK) 2005 áprilisában festékkazetta-újrahasznosító üzemet nyit, melynek kezdeti kapacitása mintegy 30.000 kazetta lesz évente.

Az üzem létrehozása annak a festékkazetta-begyűjtő programnak része, amely 2004 decemberében indult. A program tervei szerint 15 európai ország végfelhasználói (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és az Egyesült Királyság) újrahasznosítás céljából visszajuttathatják majd a használt kazettákat a cégnek. Jelenleg az akció csak az UG-3313, illetve az UG-3350 típusú faxkazettákra vonatkozik, de a jövőben tervezik más festékkazetták begyűjtését is.

A kivitelezés módját tekintve a Panasonic olyan címkét kíván a festékkazetták csomagolásában elhelyezni a használati utasítás mellé, amelynek segítségével a végfelhasználók a legközelebbi postahivatalban feladhatják a használt kazettákat a megfelelő címre. Egyes országokban a hivatalos begyűjtés is elérhető lehet, és az összegyűlt festékkazettákat eljuttatják az új üzembe.

Brian Spencer, a PCCUK környezetvédelemért felelős vezérigazgatója elmondta: „Az új üzemmel csökkenthetjük a festékkazetták által okozott környezetkárosodást. Mivel a Panasonic a támogatni kívánja a környezetvédelem ügyét, ezzel a festékkazetta-újrahasznosító üzemmel a gyakorlatban is bebizonyíthatjuk elkötelezettségünket.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés