Connect with us

technokrata

Indul a Panasonic európai festékkazetta-újrahasznosító üzeme

Dotkom

Indul a Panasonic európai festékkazetta-újrahasznosító üzeme

Az angliai Newportban székelő Panasonic Communications Co. (U.K.) Ltd. (PCCUK) 2005 áprilisában festékkazetta-újrahasznosító üzemet nyit, melynek kezdeti kapacitása mintegy 30.000 kazetta lesz évente.

Az üzem létrehozása annak a festékkazetta-begyűjtő programnak része, amely 2004 decemberében indult. A program tervei szerint 15 európai ország végfelhasználói (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és az Egyesült Királyság) újrahasznosítás céljából visszajuttathatják majd a használt kazettákat a cégnek. Jelenleg az akció csak az UG-3313, illetve az UG-3350 típusú faxkazettákra vonatkozik, de a jövőben tervezik más festékkazetták begyűjtését is.

A kivitelezés módját tekintve a Panasonic olyan címkét kíván a festékkazetták csomagolásában elhelyezni a használati utasítás mellé, amelynek segítségével a végfelhasználók a legközelebbi postahivatalban feladhatják a használt kazettákat a megfelelő címre. Egyes országokban a hivatalos begyűjtés is elérhető lehet, és az összegyűlt festékkazettákat eljuttatják az új üzembe.

Brian Spencer, a PCCUK környezetvédelemért felelős vezérigazgatója elmondta: „Az új üzemmel csökkenthetjük a festékkazetták által okozott környezetkárosodást. Mivel a Panasonic a támogatni kívánja a környezetvédelem ügyét, ezzel a festékkazetta-újrahasznosító üzemmel a gyakorlatban is bebizonyíthatjuk elkötelezettségünket.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle