Connect with us

SAP-Intel együttműködés: közvetlen RFID-technológia integráció a vállalatoknál

Dotkom

SAP-Intel együttműködés: közvetlen RFID-technológia integráció a vállalatoknál

Az SAP és az Intel az RFID hardverintegrációjának szabványosításával teremti meg a technika és az üzleti folyamatok zavarmentes kapcsolatát. A CeBIT-en bejelentett közös kezdeményezés révén a cégek csökkenthetik költségeiket és egyszerűsíthetik adatrögzítési gyakorlatukat.

Az SAP AG és az Intel közös kezdeményezése egyszerűsíti a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) használatát és hozzásegíti a vállalatokat az RFID-technológia bevezetését mindeddig akadályozó, tipikus problémák megoldásához. Az ügyfelek a jövőben vagy közvetlenül backend-rendszereikbe és üzleti folyamataikba integrálhatják az RFID-hardvereszközöket, vagy partnereikre bízhatják hardverkörnyezetük felügyeletét. A közvetlen integráció ésszerűsíti az RFID-bevezetést és főként az egyszerűbb üzleti környezetekben alkalmazható hatékonyan. Eszközmenedzselő partner bevonásával a vállalat bonyolultabb, többféle típusú eszközt tartalmazó heterogén környezetet alakíthat ki. A bejelentésre a világ legnagyobb informatikai szakvásárán, a március 10. és 16. között Hannoverben zajlott CeBIT-en került sor.

Az SAP és az Intel együttműködése új RFID-koncepciót honosít meg a piacon, amely révén a vállalatok közvetlenül backend-rendszereikbe integrálhatják az RFID-adatokat. A megoldást bármely szállító Intel-alapú backend-hardverén (például szervereken) vagy front-end hardverén (asztali gépek, noteszgépek és RFID-leolvasók) be lehet vezetni. A plug-and-play környezetet teremtő, új koncepció nagy valószínűséggel fel fogja gyorsítani az RFID-eszközök terjedését. Az Intel az eszközfelügyeleti megoldás SAP NetWeaver platformon történő bevezetéséhez is biztosítja a szükséges technológiát.

Az RFID-technológiát bevezető cégeknek ma számos problémát kell leküzdeniük. Ide tartozik például a megoldások magas költségszintje, a vállalatspecifikus és a szabványos technológiák integrációja, az új szabványok követése és a vegyes hardverszállítói háttérből fakadó, bonyolult rendszerarchitektúra kezelése. Az SAP és az Intel új koncepciója segít leküzdeni ezeket az akadályokat. Lehetővé teszi például, hogy az RFID-olvasó közvetlenül fogadjon utasításokat az üzleti – mondjuk raktárkezelő – alkalmazásból. Ez a funkció mérsékli a költségeket, felgyorsítja a folyamatot és csökkenti a hardverkarbantartás és -támogatás igényét. Az együttműködés révén a vállalatok az intelligens és nem intelligens adatrögzítő eszközöket ötvözve, komplett RFID-megoldást hozhatnak létre – mégpedig teljesen hardver- és szállítósemleges módon.

A koncepció lényege a leolvasó hardverébe épített magasabb szintű intelligencia, valamint a zavartalan beilleszkedés bármilyen (például az SAP Auto-ID) rendszer-infrastruktúrába. A hardvereszköz intelligenciája révén a vállalatok a leolvasóegységgel összehangolva vezérelhetik majd a különféle hardverkombinációkat – például az érzékelőcsoportokat és más elemeket.

„A mai üzleti folyamatokat támogató RFID-technológia bevezetése jelentősen felduzzasztja majd a kezelt adattömeget.” – mutatott rá Abhi Talwalkar, az Intel Corporation részeként működő Intel Digital Enterprise Group alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A költségek lefaragása és az üzlet folyamatok rugalmasságának javítása érdekében az intelligens rendszereknek stabil alapokat kell teremteniük a pontos és megalapozott döntésekhez. Az Intel széles körben támogatott, nyílt szabványokra épülő, új platformstratégiája, az SAP hozzájárulása és a nagy teljesítményű rendszerek együtt képesek eljuttatni az ügyfelekhez ezeket az előnyöket.”

Az Intel és az SAP partnerei fontos szerepet fognak játszani a koncepció piaci megvalósításában. Az új stratégia jól kiegészíti például az SAP más szállítókkal fenntartott partnerkapcsolatait az eszközmenedzselés terén. Az Intel és az SAP együttműködésének lényege a leolvasóegység és az üzleti alkalmazások között folyó közvetlen adatcsere. Az Intel elegendő intelligenciát épít a leolvasókba ahhoz, hogy azok képesek legyenek közvetlenül betáplálni a leolvasott eredményeket az SAP alkalmazásaiba. Ettől még ugyanúgy szükség lesz a különböző RFID-egységek adminisztrálására, ellenőrzésére és felügyeletére – és pontosan ez a jelenlegi eszközfelügyeleti partnerkapcsolatok lényege. A koncepció működéséhez természetesen szorosan be kell építeni ezeket a figyelőfunkciókat az SAP Auto-ID Infrastruktúrába.

„Ez a filozófia újabb lépéssel visz minket közelebb az adaptív üzleti hálózatok kialakításához és a valós körülmények ismeretére épülő üzleti működéshez. Az RFID lehetőségeit kiaknázva magasabb szintű érzékelési és válaszadási képességekkel gyorsítjuk fel az üzleti folyamatokat.” – magyarázta Claus Heinrich, az SAP AG igazgatótanácsának tagja. „Ezzel együtt bővítjük RFID-partnereink körét, így ügyfeleink valóban a szükségleteikhez leginkább illeszkedő RFID-megoldás mellett dönthetnek.”

A javasolt megoldás RFID-vel támogatott ellátásilánc-kezelést valósít meg a mySAP Supply Chain Management segítségével, ezen belül magas szinten integrálja a partnerek eszközeit és partneralapú eszközfelügyeletet biztosít. Tanúsítással rendelkezik az RFID eszközök felől érkező szabványos Physical Markup Language üzenetek feldolgozására. Az SAP NetWeaverre épülő kompozit platformként képes kapcsolódni a partner eszközfelügyeleti, adminisztrációs és ellenőrző eszközeihez, ugyanakkor az SAP-megoldásoknál megszokott vizuális és használati jellemzőket nyújtja a felhasználók számára.

Az Intel által nyújtott szabványos architektúra révén a felhasználók közvetlenül integrálhatják RFID-eszközeiket az SAP üzleti megoldásaiba. Ezen túlmenően, az Intel hozzáférhetővé teszi ügyfeleinek müncheni RFID Laboratóriumát, projektjeiket pedig Intel Solution Service szervezetén keresztül támogatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom