Connect with us

technokrata

Budapesten tanácskoztak az európai hírközlési hatóságok képviselői

Dotkom

Budapesten tanácskoztak az európai hírközlési hatóságok képviselői

Az ülésen kiemelt téma volt az új szolgáltatások és technológiák szabályozásának kérdése.

2005. március 17-én és 18-án a Nemzeti Hírközlési Hatóság szervezésében Budapesten tanácskoztak az EU Bizottság mellett működő, az EU tagországok hírközlési hatóságait tömörítő ERG (European Regulators Group) és IRG (Independent Regulators Group) szakértői, közölte pénteken a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

A workshop első napján a NHH szakértői ismertették az európai összehasonlításban is kiemelkedő sebességgel és minőségben elvégzett magyarországi piac meghatározás és piacelemzés tapasztalatait. A második napon az ERG/IRG 2005. évi munkaprogramjában meghatározott feladatok alapján a belső szakértői csoportok közötti megbeszélések szerepeltek a napirenden.

Az ERG/IRG ülésen a résztvevők áttekintették a jelentős piaci erejű szolgáltatókra vonatkozó kötelezettségekről 2004-ben elfogadott ERG anyagot és annak lehetséges kiegészítéseit, valamint az európai hírközlési hatóságok és a különböző szakértői munkacsoportok munkájának harmonizációját.

Az ülésen szintén a kiemelt kérdések között szerepelt az új szolgáltatások és technológiák szabályozásának kérdése, azaz egyebek mellett az, hogy egy új technológiát, vagy szolgáltatást mikor kell elkezdeni szabályozni, úgy, hogy se a piacra lépést ne gátolják meg a hatóságok, se pedig monopolhelyzet kialakítását ne engedjék meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák