Connect with us

technokrata

A CFIUS jóváhagyta az IBM-Lenovo tranzakciót

Dotkom

A CFIUS jóváhagyta az IBM-Lenovo tranzakciót

A bizottság nem akadályozza meg a Lenovo vásárlását, mivel a Lenovo végig együttműködött az amerikai hatóságokkal.

Az USA külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottsága (CFIUS) engedélyezte az IBM-nek, hogy eladja személyiszámítógép-üzletágát a Lenovo-nak, ezzel a végső akadály is elhárult az üzlet útjából. A döntés lehetővé teszi, hogy az 1,25 milliárd dolláros felvásárlási folyamat a terveknek megfelelően, még az idei második negyedévben lezárulhasson.

Stephen Ward az IBM PC-üzletágának jelenlegi vezetője, a Lenovo leendő vezérigazgatója elmondta, hogy nem korlátozták sem a Lenovo termékek állami cégek számára történő eladását, sem a gyártási és fejlesztési tevékenységek földrajzi elhelyezkedését.

Az eladás után az IBM hozzájárul ahhoz, hogy a Lenovo 5 évig használhassa adott termékein a cég márkanevét, továbbá megtartja a kínai vállalatban birtokolt 19%-os részesedését is. A monopóliumellenes amerikai hatóságok, illetve a Lenovo részvényesei már korábban beleegyezésüket adták a felvásárláshoz, így a nemzetbiztonsági kockázatot vizsgáló kormányszerv pozitív döntése után már csak belső, technikai teendők vannak hátra az adásvétel lezárultáig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle