Connect with us

technokrata

Vékony notebook a Toshibától

Dotkom

Vékony notebook a Toshibától

Az első ultravékony optikai meghajtóval felszerelt Portege modell a napokban mutatkozott be.

A Toshiba Portege S100-as modellje az Intel második generációs Centrino platformjára, a Sonomára alapul. Ezek után már nem meglepő, hogy egy Pentium M processzort foglal magába, mégpedig a 740-es típusjelzésűt (1,73 GHz órajel, 533MHz FSB, 2 MB másodszintű gyorsítótár). A CPU egy, az Intel 915PM Express chipkészletével ellátott alaplapban helyezkedik el, s természetesen megtalálható a noteszgépben a vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modul – Intel PRO/Wireless 2200BG (802.11b/g) – is, mint a Centrino harmadik alapköve.

Grafikus megjelenítésről az Nvidia 64 MB-nyi saját memóriával bíró GeForce Go 6200 TE változata gondoskodik: a DirectX 9-et és a 3-as Shader Modelleket is támogató eszköz egy 14,1 colos, XGA felbontású LCD-t lát el adatokkal. Operatív tárának mérete alapkiépítettség esetén 256 MB-nyi, ezt egy 533 MHz-es DDR2 SDRAM modul biztosítja.

A vékony kivitel létrehozásához alapvető fontosságú szempont volt, hogy a háttértárolók se legyenek vastagok. Egy 2,5 colos, percenként 5400 fordulatra képes adathordozó tányérral bíró, 40 GB-os kapacitású merevlemez és a Portege modellekben itt először megjelenő Ultra Slim CD-RW/DVD-ROM optikai drive (aminek mindössze 9,5 milliméter a vastagsága) használatával érték el azt, hogy a noteszgép a legtöbb helyen mérve 2,5 centiméternél is vékonyabb. A winchester egyébként soros ATA csatolású.

Integrált gigabites Ethernet csatolóval és szintén integrált 56 Kbps-os modemmel, valamint kettő darab 2.0-s USB porttal is ellátták a Toshiba új termékét. A Portege S100-as tömege a 4700 mAh-s, hatcellás lítium-ion akkumulátorral együtt sem éri el a 2 kilogrammot. Az 1600 dolláros áron megvásárolható eszközhöz a Windows XP Professional változata is jár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle