Connect with us

technokrata

Extra védelmet nyújt a bőrborítású notebookok

Dotkom

Extra védelmet nyújt a bőrborítású notebookok

Az extravaganciát kedvelő felhasználókat célozza az a kezdeményezés, mely szokatlan anyagokkal vonja be hordozható számítástechnikai eszközeinket.

Az Inclosia Solutions kifejlesztett egy olyan technológiát, melyet Exo eljárásnak nevezett el. Ennek lényege, hogy elektronikai termékeket ezen a téren szokatlan anyaggal vonnak be: bőrrel. Ezáltal egyedi megjelenést kaphatnak például az egerek, billentyűzetek stb. A cég nemrég úgy döntött, hogy nagyobb léptékben is megpróbálkozik az eljárással, és bejelentette, hogy notebookok számára is biztosítani kívánja technológiáját.

Elsőként a Tulip Distribution International Holding, a holland Tulip Computers értékesítési részlege reagált a közlésre, és nyilvánosság elé tárta, hogy még az idén ősszel be kívánnak mutatni hat olyan noteszgép prototípust, melyen a bőr fontos borítóanyag lesz. Az E-Go noteszgépek októberben Európában debütálnak majd, de a Tulip – kedvező fogadtatás esetén – más piacokat is megcélozhat.

Visszatérve az Exo eljárásra: Tom Tarnowski, az Inclosia egyik marketingmenedzsere elárulta, hogy a különleges anyagokat a műanyag vázhoz rögzítik hozzá, ennek formába való öntése során. A speciális technológia lehetővé teszi, hogy ne ragasztóval kerüljön felvitelre a bőr, így el tudták érni, hogy jóval strapabíróbb lett a borítás. A vékony bőrréteg ugyanis nem mállik le könnyedén a műanyag vázról, s a sarkoknál sem gyűrődik meg az anyag, tényleg úgy néz ki, mintha a notebookra „ráöntötték volna”.

Persze a gyártástechnológia extra költségeket jelent, ez az árban is jelentkezik. Habár az ilyen módon kialakított noteszgépek ártöbbletéről még nincs információ, de a hasonló eljáráson átesett Microsoft-féle Intellimouse egerek mindössze 20 százalékkal kerülnek többe, mint egy hagyományos modell. Ez a jóval nagyobb értékű hordozható számítógépeknél valószínűleg még kisebb arányú többletkiadást jelent.

A szokatlan megjelenés mellett egyébként egy további előnnyel is szolgál a bőrbevonat: védi az általa beborított elektronikai eszközt az esések okozta sérülésektől. A Hewlett-Packard speciális kialakítású tenyérgépe például közel egy méternyi esést is túlél, köszönhetően a bőr fizikai hatásokat csökkentő védelmének.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle