Connect with us

Az IVSZ közgyűlése megválasztotta új elnökét és vezetőségét

Dotkom

Az IVSZ közgyűlése megválasztotta új elnökét és vezetőségét

A kétfordulós elnökválasztás során az első körben Kovács Zoltán és Vahl Tamás maradt versenyben.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége március 17-én megtartott tisztújító közgyűlésén szoros versenyben Kovács Zoltánt, a Kirowski Rt. vezérigazgatóját választotta új elnökéül. A négy alelnök Csáki Zoltán (budapesti KKV osztály), Laufer Tamás (hazai nagyvállalatok képviselete) Vinnai János (vidéki KKV osztály), és Vityi Péter (multinacionális osztály) lett. Húsz jelöltből választotta meg a közgyűlés a hét elnökségi tagot, Beck György, Keresztesi János, Kuthy Antal, Kürti Sándor, Szekfű Balázs, Szittya Tamás és Vahl Tamás személyében.

Az IVSZ közgyűlést két kormánytag is megtisztelte jelenlétével. Megjelent Dr. Kóka János gazdasági miniszter, az IVSZ tiszteletbeli elnöke, s köszöntőbeszédet mondott Kovács Kálmán informatikai miniszter.

Dr. Kóka János közvetlen hangú beszédben értékelte a gazdaság és az informatikai iparág helyzetét. Legfontosabb kormányzati feladatként azt határozva meg, hogy Magyarországnak a kormányzati ciklus végére tíz helyet kell előre lépnie a versenyképességi rangsorban. Ehhez olyan gazdaságpolitikára van szükség, mely jövőbe fektető, és versenypárti végre Ki kell szabadítani a gazdaságot a populista, álgazdasági üzeneteket hordozó politikai csapdákból.

Kovács Kálmán rendkívül pozitívan értékelte, hogy minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte a szervezet tisztújítási folyamatát, ami jelzi, hogy az IVSZ társadalmi rangja jelentős, a pozícióknak valódi presztízse van, a Szövetség sokat tehet azért, hogy az informatikában rejlő erő érvényesüljön a gazdasági fejlődésben.

Az elnökválasztáson öt jelölt indult az elnöki címért: Czakó Ferenc, a Synergon Rt. elnöke, Kovács Zoltán, a Kirowski Rt. vezérigazgatója, Laufer Tamás az Albacomp Rt. vezérigazgatója, Vahl Tamás az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, valamint Vinkovits László, a T-Systems Hungary Kft. FB elnöke.

A kétfordulós elnökválasztás során az első körben Kovács Zoltán és Vahl Tamás maradt versenyben. A második forduló igazi vetélkedést hozott, a leadott 119 szavazatból Kovács Zoltán kapott 66-ot, amely a szavazatok 55,46%-át jelentette, Vahl Tamás pedig 53-at, amely 44,54%-ot képviselt.

Kovács Zoltán 1997-ben az első magyar Internet-tanácsadó cég, a Carnation Consulting alapítója és egyik vezetője volt. 1998. augusztus és 1999. december között befektetési szaktanácsadóként dolgozott a budapesti ING Baring Banknál, majd a Société Générale Bank Hungary-nél (a befektetési tanácsadói szolgáltatások regionális kiterjesztésével foglalkozott Bécsben és Londonban). Öt éve vezeti a Kirowski Rt.-t, 2001. óta a cég vezérigazgatójaként. Irányítása alatt a vállalat kisvállalkozásból tőkeerős középvállalattá nőtte ki magát, forgalma 50 millió forintról 1,25 milliárd forintra nőtt. 2002-ben, a legdinamikusabban fejlődő európai vállalkozások „Deloitte European Technology Fast” 500-as listáján a Kirowski Rt. a 25. helyen szerepelt. 2005-ben Kovács Zoltánt a Young Entrepreneurs Organization (YEO) magyarországi tagozatának elnökévé választotta. Rendszeresen tart előadásokat szakkonferenciákon, továbbá projekt tanácsadóként is tevékenykedik. 2004 májusától elnökké választásáig az e-szakcsoport vezetőjeként dolgozott az IVSZ-ben.

„Programom egyik leglényegesebb eleme, hogy a kis- és középvállalatok számára az eddiginél hatékonyabb érdekképviseletet kívánok megvalósítani. Hat hónapon belül egy világos és tömör iparági programot készítünk a tagság közreműködésével. Erre alapozva proaktív lobbytevékenységet folytatunk, és közreműködünk a szabályozási munkában. Az IVSZ legfontosabb feladatának az informatikai piac bővítésének elősegítését tartom. Ez a tagvállalatok közös sikerének alapja. A szervezet rangját az ágazat és a gazdaság jövőjét érintő kérdésekben aktív kommunikációval tovább szeretném erősíteni.” – mondta Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének új elnöke, aki szerint szervezeti változások is szükségesek ahhoz, hogy az IVSZ igazi szolgáltató szervezetté válhasson.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom