Connect with us

Acer notebookok az AMD új mobilprocesszorával

Dotkom

Acer notebookok az AMD új mobilprocesszorával

A vállalat USA-beli részlege bemutatta legújabb, Turion 64 alapú noteszgépeit, melyek megnövelt működési idővel és nagyobb biztonsággal rendelkeznek a korábbi változatokhoz képest.

Rudi Schmidleithner, az Acer America elnöke az új eszközök bemutatásakor felidézte a múltat, s felemlegette a Ferrari márkanév alatt forgalomba hozott hordozható számítógépek nagy sikerét. Ezen noteszgépek ugyanis szintén az AMD 64 bites technológiáját alkalmazó processzorait használták, igaz, akkor még az Athlon változatokat. Az új Aspire 5000 és 5020 azonban már a Pentium M közvetlen ellenfelének számító 64 bites Turion lapkákra alapul.

15 colos XGA vagy 15,4 colos WXGA kialakítású kijelzővel kerülnek forgalomba a notebookok, így a hagyományos, 4:3-as képarányú és a szélesképernyős kivitelre esküvő felhasználók számára egyaránt nyújt alternatívát a vállalat. Az LCD az Acer saját fejlesztésű Crystalbrite technológiájával rendelkezik. A megjelenítés másik fontos tényezője a videovezérlő: ebben a kanadati Ati termékeire alapoznak. Vagy egy X600-as, vagy egy X700-as grafikus processzor gondoskodik a látványról.

Habár a hónap közepéig nem került forgalomba egyik típus sem, annyi még kiderült róluk, hogy CD- és DVD-írására egyaránt képes optikai meghajtóval rendelkeznek, valamint a manapság egyre inkább alapkövetelménynek számító vezetékmentes hálózati csatlakozásra (1394) is képesek. Az egyelőre nem ismert árú típusok közül az első, az Aspire 5000-es március végén kerül a boltokba, míg az 5020-as április végétől lesz megvásárolható, egyelőre csak az észak-amerikai kontinensen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom