Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trend Micro: továbbfejlesztett vírusvédelem és spamszűrés mobil eszközökhöz

Dotkom

Trend Micro: továbbfejlesztett vírusvédelem és spamszűrés mobil eszközökhöz

A Trend Micro Mobile Security (TMMS) termék 2.0 verziója már elérhető; az új változat fejlett vírusvédelmi és SMS spam-szűrő szolgáltatásokat kínál az adatközpontú vezeték nélküli mobil eszközökhöz, például az intelligens telefonokhoz.

A TMMS 2.0 megnövekedett eszközvédelmet kínál, és már a Series 60 platformra épülő Symbian OS v7.0 készülékeken is használható (például Nokia 6600 és 7610 telefonokon). A mintafile-ok a „levegőben“ juttathatóak el, ugyanolyan módon, mint ahogy a mobilszolgáltatók szoftverfrissítéseiket kínálják – így az új fenyegetések megjelenése esetén gyorsan telepíthető a védelem. A felügyeletet és megelőzést a TMMS Mobile Management Console eszköz biztosítja, így a mobilszolgáltatók és vállalatok távolról telepíthetik, frissíthetik és felügyelhetik az ügyfelek készülékeinek védelmét.

Amint az elemzők felismerték az adatközpontú eszközök veszélyeztetettségét, a telefonszolgáltatók és gyártók azonnal reagáltak a problémára. A Claro, a legnagyobb brazil telefonszolgáltató cég, értéknövelt szolgáltatásként kínálja ügyfeleinek a Trend Micro Mobile Security terméket.

Az iparág szakértői azt jósolják, hogy a mobil eszközöket támadó fenyegetések továbbra is folyamatosan nőnek. 2005-ben számos új, mobiltelefonokat támadó rosszindulatú kódot azonosítottak, többek között a Bluetooth technológiával terjedő VLASCO családot, valamint a Bluetooth kapcsolaton és MMS-ben terjedő COMWAR kódot.

A Trend Micro Mobile Security 1.0 változata 2004. decemberében jelent meg, és ingyenesen letölthető. Az 1.0 verzió 2005. június 30-ig működik.

Kompatibilitás
A Trend Micro Mobile Security 2.0 a következő operációs rendszereket és eszköztípusokat támogatja:
• Microsoft Windows Mobile 2003/2003SE for Smartphone (például Motorola MPx200, MPx220)
• Microsoft Windows Mobile 2003/2003SE for PocketPC
• Microsoft Windows Mobile 2003/2003SE for PocketPC Phone Edition
• Symbian OS v7.0 Series 60 platform (például Nokia 6600, 7610)
• Symbian OS v7.0 UIQ 2.0/2.1 felhasználói felülettel (például Sony Ericsson P800, P900, P910)

Elérhetőség
A TMMS 2.0 változata 2005 második negyedévében lesz elérhető tesztelésre, a harmadik negyedévtől pedig megkezdődik a bevezetés az ügyfelek körében. Az egyes ügyféltelepítésekre vonatkozó árinformációkról kérjen személyre szóló ajánlatot a helyi Trend Micro irodától.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés