Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar cég sikere a Cebiten

Dotkom

Magyar cég sikere a Cebiten

A SaveAs Kft. EagleEye nevű adatvédelmi programja nyerte el az Európai Minőség Díja a Multimédiában Ezüst Fokozata kitüntető címet a világ legnagyobb számítástechnikai vásárán, a hannoveri Cebiten. A díj 3 éves történetében, magyar termék még sosem nyert.

Az EagleEye speciális kémelhárító szoftver, feladata, hogy megvédje a cégek, minisztériumok, vagy más intézmények titkait a szervezeten belülről kezdeményezett adatlopásokkal, kiszivárogtatásokkal szemben. Működésének lényege, hogy világosan lehatárolja az egyes dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat, és az adott intézmény valamennyi gépén végrehajtott összes műveletet naplózza. Az így készülő nyilvántartás lehetetlenné teszi, hogy valamelyik munkatárs védett dokumentumokhoz férhessen hozzá, és leleplezi, ha valamelyik hozzáférési jogosultsággal rendelkező alkalmazott kiszivárogtatást hajtana végre. Az EagleEye alkalmazása mellett nem lehet észrevétlenül részeket kimásolni a titkos dokumentumokból sem másik gépbe, sem külső adathordozóra, például telefon memóriakártyájára, mert a program a file-ok teljes életútját követi, a legkisebb változtatástól a nyomtatásig.

„Nagyon örülünk az elismerésnek, mert a magyar piac mellett éppen most tervezzük a termék európai bevezetését, ami e díj birtokában biztosan könnyebb lesz, mint korábban gondoltuk” – nyilatkozta Gautier Tamás a SaveAs Kft ügyvezető igazgatója – „A Cebiten díjat nyerni olyan elismerés, amely megnyitja előttünk a kapukat minden olyan szervezet előtt, amelynél az információk értéket képviselnek.”

Az igazgató úgy látja, hogy amíg Amerikában a statisztikák már egyértelműen jelzik, hogy az IT biztonsági károk összességének messze legnagyobb hányadát az információk eltulajdonítása teszi ki, addig a hazai piacon a vezetők gyakran csak a határvédelmi megoldásokkal foglalkoznak. Mivel az információ hatalom, így vélhetően egyszerűsödni fog a képlet: aki időben lép ezen a területen is, az fogja megőrizni versenyképességét, véli az igazgató.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés