Connect with us

A Matáv többségi részesedést szerez a Telekom Montenegróban

Dotkom

A Matáv többségi részesedést szerez a Telekom Montenegróban

A most aláírt megállapodásokban szereplő 67,09%-os tulajdonrészen kívül a Matáv törekszik további kisebbségi részesedések megszerzésére.

A Matáv megállapodást írt alá a montenegrói kormánnyal a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Montenegro (Telekom Crne Gore AD vagy TCG) 51,12%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 114 millió eurós vételáron. A Matáv emellett megállapodott a kisebbségi részvényesekkel további 15,97%-os részesedés megvásárlásáról 17 millió euróért.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan 2005. április elején kerül sor, a vásárlást a Matáv döntően hitelből fogja finanszírozni. A tranzakció lezárásának időpontjától kezdve a Matáv pénzügyi kimutatásaiban teljes körűen konszolidálni fogja a Telekom Montenegrót.

A most aláírt megállapodásokban szereplő 67,09%-os tulajdonrészen kívül a Matáv törekszik további kisebbségi részesedések megszerzésére, és a megmaradó részvényekre ajánlatot tesz 2,2 eurós részvényenkénti áron. A feltételek megfelelnek a Matáv korábbi ajánlatának, melyben a Telekom Montenegro 100%-áért ajánlott maximális ár 165 millió euró volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom