Connect with us

technokrata

Siemens: képfeldolgozó rendszerek egyszerű kezelése és felügyelete

Dotkom

Siemens: képfeldolgozó rendszerek egyszerű kezelése és felügyelete

A HMI Controls VS 720 eszközök a Microsoft DCOM és ActiveX technológiáit használják.

A Siemens Simatic automatizálási rendszerekben használt VS (Vision Sensor) 720 optikai érzékelők (kamerák) képeit immáron HMI (ember-gép-interfész) rendszerekkel egyszerűen lehet megjeleníteni és feldolgozni. Ehhez a Siemens A&D ágazata kifejlesztette az úgynevezett HMI Controls VS 720 vezérléseket. Általuk egy vagy több kamerát központilag lehet kezelni, élőképeket vizualizálni, gyártási folyamatokban a hibás tesztobjektumokat (munkatárgyakat) elemezni, a képelemzés eredmény-értékeit kijelezni és archiválni.

A HMI Controls VS 720 eszközök a Microsoft DCOM és ActiveX technológiáit használják, és kifejezetten a Simatic Multi Panelekhez és a WinCC illetve Pro Tool/Pro megjelenítő rendszerekhez fejlesztették ki azokat – így standard HMI funkciókként épülhetnek be megjelenítő rendszerekbe.

Az érzékelő kamerák, amelyeket a HMI-rendszerrel ipari Ethernet köt össze, élőképeket továbbítanak a HMI Controls-hoz. Akár négy kamera képeit lehet szekvenciálisan megjeleníteni, „jó” vagy „hibás” megkülönböztetéssel. A „hibás” képekhez kiegészítésképpen megjelenített teszt-kritériumok megkönnyítik a hibaelemzést. A képeket gyűrűs puffer tárolja, melynek tartalma ciklikusan felülíródik, mígnem egy hibás tesztobjektum leállítja a folyamatot. Ezenkívül minden kép – sorszámmal, dátum- és időbélyegzővel ellátva – tárolható és kiértékeléshez visszakereshető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek