Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens: képfeldolgozó rendszerek egyszerű kezelése és felügyelete

Dotkom

Siemens: képfeldolgozó rendszerek egyszerű kezelése és felügyelete

A HMI Controls VS 720 eszközök a Microsoft DCOM és ActiveX technológiáit használják.

A Siemens Simatic automatizálási rendszerekben használt VS (Vision Sensor) 720 optikai érzékelők (kamerák) képeit immáron HMI (ember-gép-interfész) rendszerekkel egyszerűen lehet megjeleníteni és feldolgozni. Ehhez a Siemens A&D ágazata kifejlesztette az úgynevezett HMI Controls VS 720 vezérléseket. Általuk egy vagy több kamerát központilag lehet kezelni, élőképeket vizualizálni, gyártási folyamatokban a hibás tesztobjektumokat (munkatárgyakat) elemezni, a képelemzés eredmény-értékeit kijelezni és archiválni.

A HMI Controls VS 720 eszközök a Microsoft DCOM és ActiveX technológiáit használják, és kifejezetten a Simatic Multi Panelekhez és a WinCC illetve Pro Tool/Pro megjelenítő rendszerekhez fejlesztették ki azokat – így standard HMI funkciókként épülhetnek be megjelenítő rendszerekbe.

Az érzékelő kamerák, amelyeket a HMI-rendszerrel ipari Ethernet köt össze, élőképeket továbbítanak a HMI Controls-hoz. Akár négy kamera képeit lehet szekvenciálisan megjeleníteni, „jó” vagy „hibás” megkülönböztetéssel. A „hibás” képekhez kiegészítésképpen megjelenített teszt-kritériumok megkönnyítik a hibaelemzést. A képeket gyűrűs puffer tárolja, melynek tartalma ciklikusan felülíródik, mígnem egy hibás tesztobjektum leállítja a folyamatot. Ezenkívül minden kép – sorszámmal, dátum- és időbélyegzővel ellátva – tárolható és kiértékeléshez visszakereshető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés