Connect with us

technokrata

Ki, miért szeretne az IVSZ elnöke lenni?

Dotkom

Ki, miért szeretne az IVSZ elnöke lenni?

Az öt elnökjelölt Czakó Ferenc (Synergon), Kovács Zoltán (Kirowski), Laufer Tamás (Albacomp), Vahl Tamás (SAP) és Vinkovits László (T-Systems).

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége 2005. március 17-ei tisztújító közgyűlésén megválasztja a Szövetség új elnökét és azt a 11 személyt, akik a következő három évben az elnökségi feladatokat látják majd el. Az öt elnökjelölt programján kívül arról is beszámolt az IVSZ-nek, hogy miért kívánja betölteni a tisztséget.

Czakó Ferenc – Az elmúlt 15 évben egy vállalatcsoport fejlődéséért dolgoztam, s munkám során megbízható partnerként az IT szinte minden területével és szereplőjével kapcsolatba kerültem, jól ismerem a piac jelentősebb részterületeinek jellemzőit. Saját karrieremen és a Synergon portfolióján keresztül megtapasztaltam az IT-vel foglalkozó különböző méretű, tulajdonú és profilú vállalatok működési és piaci sajátosságait, az előttük álló nehézségeket és lehetőségeket, a versenyhelyzet és az együttműködés egyidejű kezelését, valamint a kormányzati kapcsolattartás és a tőkepiac működésének szereplőit, szabályait.

Saját tapasztalataim alapján képes vagyok az ICT piac szereplőinek eltérő igényeit szintetizálni, és egész iparág fejlődése érdekében összefogni. A Synergonban betöltött elnöki funkcióm miatt – a kevesebb operatív tevékenységből adódóan – felszabaduló időben és energiával az IVSZ tagságának érdekeit kívánom szolgálni.

Kovács Zoltán – Jól ismerem a piacot, az IVSZ-t. Van elképzelésem a jövőről, és elhivatottságot érzek magamban arra, hogy elképzeléseimet az IVSZ tagjaival együttműködve megvalósítsam. Alkatilag integráló személyiség vagyok, nem forradalmár. Politikusi ambícióim nincsenek, energiáimat az IVSZ érdekében fogom használni. Új lendületet kívánok adni a szervezetnek, hogy tekintélyes és megkerülhetetlen szervezetként hatékonyan képviselhesse a tagság érdekeit.

Laufer Tamás – Az elmúlt 15 évben jelentős tapasztalatra tettem szert mind a multinacionális, mind a hazai vállalkozások területén. A több mint hatszáz alkalmazottat foglalkoztató hazai nagyvállalat vezetőjeként mindennap találkozom problémákkal és bízom benne, hogy ezeket hitelesen tudom képviselni és sikeresen hozzájárulhatok a megoldásához. Szeretném, ha a hazai vállalkozások még jelentősebb szerepet kaphatnának a hazai és az európai színtéren is, emellett szeretnék elérni egy megfelelő balanszot a multinacionális és hazai vállalkozások között. Talán erre némileg példa cégem működése is. Az elmúlt hetekben többek megkeresése bátorított erre a lépésre.

Vahl Tamás – Az életem során mindig célokat tűztem ki magamnak, amelyeket igyekeztem elérni. Ez egyrészt folyamatos sikerélményt, másrészt folyamatos mentális fejlődési lehetőséget biztosított számomra. Eközben igyekeztem reális maradni és egy „normális” fejlődési sebességet tartani.

Az SAP-nál elértem minden eddig kitűzött célomat. Felépítettem egy jól működő szervezetet, megteremtettem az SAP imázsát, mint egy magyar (!) SAP leány. Majd segítettem átlépni a Rubicont, és a vállalatból a nemzetközi support center és a most induló kutatási és fejlesztési központ révén egy magyar értékteremtő szervezetet formálni, szemben egy értékesítési szervezettel.

Ahogy régebben azt mondtam magamnak a HP-nál, hogy ha ott is (és előtte a Siemensnél éppúgy, mint az IBM-nél) SAP-val foglalkozom, akkor miért ne az SAP-nál foglalkozzam SAP-val. Úgy most is azt mondom, hogy ha eddig is „hittérítőként” jártam az országot az informatika elismertetése érdekében, akkor miért nem teszem ezt nem csak hobby, hanem hivatás formájában, mint IVSZ elnök. Számomra ez több mint kihívás és egy új hobby – ez egy igazi hivatás, egy újabb cél megvalósításának lehetősége, amelyet az elkövetkező 3 év alatt szeretnék teljesíteni.

Dr. Vinkovits László – A civil szervezetek legfontosabb ismérve, hogy alulról felfelé építkeznek. Célom, hogy ez legyen jellemző az IVSZ-re is, hogy elérhesse ezáltal a legfontosabb küldetését. Folytatni kell az IVSZ reformfolyamatát. Ki kell alakítani azt a működési modellt, amelyben a vezetés a mindennapi tevékenységében folyamatosan a tagságot katalizálja, és a vezetés véleménye a tagság véleményéből építkezzen. Ehhez át kell alakítani az irányítási mechanizmust, és a belső kommunikációt.

A tagságnak észre kell vennie, hogy érdemes az ügyekkel foglalkoznia, mivel a vezetőség működése az IVSZ minden tagjának a véleményére akar alapozni. Hiszem, hogy ez az irányítási struktúra képes mobilizálni a tagság ma még passzív hányadát is, így egészében és lényegében – azaz nem csupán külső arculatában – válhatna dinamikusabbá az IVSZ. Új funkcióm a T-Systems Hungary Kft.-nél lehetővé teszi, hogy kellő időt, energiát és figyelmet tudjak fordítani az IVSZ vezetésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák